30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Çorlu'da bomba paniği

Çorlu'da Bulvar Yolu üzerinde yer alan bir ankesörlü telefonda bomba olduğu ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nden getirilen bomba imha uzmanı, özel giysi ve fünyeye gerek duymadan çengelli iğne ve birkaç metre iple işi çözdü.

Edinilen bilgiye göre, 155 Polis İmdat telefonuna Bulvar Yolu'nda bulunan ankesörlü telefondan saat sesi geldiği yönünde ihbarda bulunuldu. İhbarı değerlendiren polis ekipleri telefon kulübesini kontrol ettiğinde ankesörlü telefondan ses geldiğini belirledi. Sesin bir bombaya ait olma ihtimali üzerine alanı güvenlik çemberine alan ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanına bilgi veren polisler, her ihtimale karşı Telekom ve TREDAŞ görevlilerine de haber verdi.

Telekom ve TREDAŞ ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından bir süre ankesörlü telefonu inceleyen bomba imha uzmanı, özel giysi ve fünye kullanmadan çengel ve birkaç metre iple ankesörlü telefonda bomba olmadığını belirledi. İpin ucuna bağlı çengelle ahizeyi yerinden oynatan bomba imha uzmanı, daha sonra ankesörlü telefonun ve ahizenin içini de kontrol etti.

Sesin bombadan değil, oksitlenme yapan telefon ahizesinden geldiğinin anlaşılması üzerine yaklaşık 2 saati aşkın süreyle kontrol altında tutulan bölgede güvenlik çemberi kaldırıldı. Trafik de yeniden normal akışına döndü.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 16:43:52
Güncelleme :30 Mart 2006 Perşembe 17:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?