30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Tekirdağ'da tefeci operasyonu

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin Çorlu'da tefecilik ve buna bağlı olarak gelişen tehdit olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen çeteye yönelik gerçekleştirdi. "Gündoğdu" kod adlı operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 8'i, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Operasyonla ilgili Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emniyet Amiri Savaş Zengin ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amiri Komiser Yüksel Bozkurt'un katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Cemil Demir, "Operasyona konu olan organize suç örgütü üyelerinin Çorlu'da faizle borç para verdikleri, borçlulara ödenmeyen veya geciktirilen her vade için tekrar faiz uyguladıkları, borçlulara tehdit, baskı ve sindirme metotlarını uygulayarak şahsın herhangi bir malvarlığına ipotek veya haciz koydurduklarını veya satışı 3. şahıslar üzerine alarak tahsilat yaptıkları, tahsilat aşamasında direnç gösteren müştekileri en önemli sindirme yöntemleri olan kalabalık olma özelliklerini ön plana çıkartıp borçlulara baskı uyguladıkları tespit edilmiştir" dedi. 

Ele başılığını T.B isimli şüphelinin yapmış olduğu organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda Çorlu'da 16, İstanbul'da 2 ve Aydın'da da 1 olmak üzere toplam 19 şüphelinin yakalandığını ifade eden Demir, "Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 4'ü ruhsatsız toplam 8 tabanca, 139 adet fişek, 8 adet başka şahıslara ait nüfus cüzdanı asıl ve fotokopileri, 1 adet başkasına ait pasaport ve sürücü belgesi, 13 adet üzerlerinde isim ve meblağlar yazılı kağıtlar, 105 adet toplam 383 bin YTL değerinde senet, 245 adet boş senet, 30 adet 257 bin YTL değerinde çek, 65 adet tapu senedi, 80 bin 220 YTL nakit para ve 4,25 gram plaka halinde esrar maddesi ele geçirilmiştir" dedi. 

Adliyeye sevk edilen 19 kişiden 8'i, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 16:17:55
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih paşa IP: 81.214.158.xxx Tarih : 18.01.2007 21:08:52
bu tefecilerin allah islah eylesin polisleri tebrik ediyorum polisleri biraz özgür bırakmaları lazım yani yetkileri azcık dalsınlar ağız burun yani