30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Çorlu'da polise silahlı saldırı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kavgayı ayırmaya giden polis ekiplerine, pompalı tüfekle karşılık veren Roman vatandaşlarının açtığı ateş sonucu, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert ile bir polis memuru yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Romanların oturduğu Hıdırağa Mahallesi'nde Tahir D. ile Orhan K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, her iki kişinin yakınları olduğu belirtilen 2 ayrı grup arasında kavga çıktı. Kavga çıktığı ihbarını alan polis ekipleri olay yerine gelerek, grupların kavgayı sona erdirmesini istediler.

Gruplardan birinin yanlarında bulunan pompalı tüfeklerle polise karşılık vermesi üzerine, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert de, polis takviye kuvveti ve panzerler eşliğinde olay yerine gelerek önce uyarıda, ardından müdahalede bulundu.

Polisle, grup arasında çıkan silahlı çatışmada, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Sert, silahtan çıkan saçmalardan yanağından ve kaşından, henüz kimliği belirlenemeyen bir polis memuru da elinden yaralanarak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Sert ve diğer polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Çatışmanın devam etmesi üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nden bölgeye polis takviyesi istendi. Tekirdağ'dan gelen 30 çevik kuvvet personeli yardımıyla sürdürülen müdahalede, Tahir D, F.D, Ş.D, E.Y, S.K, B.K, L.T. ve A.B. gözaltına alındılar. Ayrıca olayda kullanıldığı belirlenen 6 pompalı tüfek, 2 tabanca ve bunlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

3 adet polis ekip otomobilinin camlarının kırılarak zarar verildiği olay sonrası, polisler çatışmaya yol açtıkları öne sürülen kişilerin evlerinde arama yaptılar. Aramada, çok sayıda hırsızlık malı olduğu belirlenen jeneratör ve elektronik eşya ele geçirildi.
A.A
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 18:36:04
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 18:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?