30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Sokakta 25 yerinden bıçakladı

Çerkezköy'de, 25 yaşındaki Süleyman Cebe, adam yaralama suçundan cezaevinde yattığı dönemde kendisine kötü davrandığını öne sürdüğü İnfaz Koruma Memuru 42 yaşındaki Recai Özoltulular'ı sokak ortasında 25 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Kendisini görüntülemeye çalışan gazeteciyi de elindeki bıçakla kovalayan Cebe, buluştuğu kardeşiyle birlikte kaçmak için durdurup bindiği otomobilin sürücüsünü de bıçakla tehdit etti. 100 metre giden sürücünün ani fren yaparak durdurduğu otomobilinin kontak anahtarını da alıp kendini dışarı atması üzerine, yaya olarak kaçmaya çalışan iki kardeş yakalandı. Dehşet saçan Süleyman Cebe tutuklanırken, kardeşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Ravalılar sokakta meydana geldi. 2 yıl önce adam yaralama suçundan 1.5 yıl cezaevinde yatan Diyarbakırlı Süleyman Cebe, takip ettiği evine doğru yürüyen Çerkezköy Kapalı Cezaevi'nde 7 yıldır İnfaz Koruma Memuru evli ve 3 çocuk babası Recai Özoltulular'ın önünü keserek bıçakla saldırdı.

Recai Özoltulular’ı 25 yerinde bıçaklayan Süleyman Cebe kaçarken tesadüfen olay yerinden geçen ve kendisini görüntülemeye çalışan muhabire de “Gel senide doğrayayım” diyerek elindeki bıçakla hamle yaptı. Kaçmaya başlayan muhabiri bir süre kovalayan, ancak izini kaybeden Cebe, daha sonra kardeşi 24 yaşındaki Yıldırım Cebe'yle buluştu.

İki kardeş, kaçmak için yoldan geçen S.Y. yönetimindeki 59 UE 752 plakalı otomobili durdurdu. Sürücü S.Y.'yi bıçakla tehdit eden kardeşler otomobile binerek yola devam etmesini istedi. Yaklaşık 100 metre giden sürücü S.Y. aniden fren yapıp durdurduğu otomobilin kontak anahtarını da alarak kendini dışarı atıp kaçtı. Ne yapacaklarını şaşıran Cebe kardeşler yaya olarak uzaklaşmak isterken, ihbar üzerine olay yeri civarında önlem alan polisler tarafından yakalandı.

Aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Recail Özoltulular çevredekiler tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılmak istenirken aşırı kan kaybından yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Süleyman Cebe verdiği ifadede cezaevinde yattığı dönemde İnfaz Koruma Memuru Özoltulular'ın kendisine kötü davrandığı için bıçakladığını öne sürdü. Yasal işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Süleyman Cebe tutuklanırken, kardeşi Yıldırım Cebe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 13:51:33
Güncelleme :15 Nisan 2006 Cumartesi 14:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?