30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Tekirdağ'da huzur toplantısı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği Huzur ve Emniyet Toplantısı, Tekirdağ Polisevi'nde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ve belirli aralıklarla tekrarlanan bilgilendirme toplantısında, AB uyum sürecinde gerçekleşen yeni yasalar ve düzenlemeler sonucu ortaya çıkan sorunlar ile ilgili bilgiler verildi. Toplantıda konuşan Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Seven, toplumda ihbar mekanizmasının çalışmasıyla birlikte huzur ortamının daha kolay sağlanacağını söyledi. Çocuk suçluların rehabilite edilmesi konusuna da değinen Seven, "Yeni kurumlar oluşturularak, suç işlemiş çocukların burada gerekli rehabilitasyona tabi tutulması daha uygun olur ki, yetkililerimiz bu konularla ilgili çalışma içinde" dedi.

İlköğretim okul müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, şehirde işlenen suçlar, çeşitli asayiş sorunları ve alınması gerekli tedbirlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Emniyet yetkilileri, yapılan çalışmalar ve alınması gereken tedbirler konusunda katılanları bilgilendirdi. Toplantıda, öncelikle suç işlemenin caydırılması konusunda halkın çekinmeden zamanında ihbar etme alışkanlığı kazanması ve polise yardımcı olmasıyla huzur ortamını yakalamanın daha kolaylaşacağı dile getirilirken, alınan tedbirler ile madde bağımlısı çocukların kontrol altına alındığı anlatıldı.
Özellikle ailelerin çocuk yetiştirmede ve gelişiminde etkin rol oynaması gerektiği vurgulandı.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 10:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?