21
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Karacakılavuz'da kanser tepkisi

Tekirdağ'ın Karacakılavuz Beldesi'nde kanser vakalarının son 2 yılda artış gösterdiği, beldede çok sayıda kanser hastası olduğu yönünde çıkan söylentilere belde halkı tepki gösterdi. İl Sağlık Müdürü İlyas Çolak ve belde Belediye Başkanı Ömer Gümüş, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü İlyas Çolak, kendilerinde kayıtlı olan bilgilere göre son 2 yılda Karacakılavuz'da 2 kanser vakasına rastlandığını belirterek, "Ancak oradaki sağlık ocağına gelen başvuruların ya da il dışına sevk edilen hastaların bize bildirilmemesi nedeniyle, şu an itibariyle kayıt dışı 8 kanser hastası var. 2005 yılında 7 kişi de çeşitli kanser hastalıklarından hayatını kaybetmiş. Bu rakamlar genel ortalamanın çok altındadır. Dolayısıyla beldede korkulacak, endişe edilecek ve abartılacak bir durum söz konusu değildir" dedi.

Belde Belediye Başkanı Ömer Gümüş de, kanser vakalarının abartılacak seviyelerde olmadığını kaydederek, "2003 yılında 4, 2004 yılında 5 kişi kanser vakalarından hayatını kaybetmiş. 2005 yılında ise 7 kişi kanserden hayatını kaybetmiş. Ancak baktığımız zaman ölen kişilerin çok farklı kanser hastası oldukları görülüyor. Her yerde ne kadar kanser hastası varsa bizde de o kadar. Öyle söylendiği gibi beldemizde her 7 kişiden 1'i kanser değil. Böyle bir şey mümkün değil" diye konuştu.

Belde halkı ise, kanser artışının, çok sayıda kanser hastası olduğu şeklindeki söylentilerin söz konu olmadığını dile getirdi. Belde sakinlerinden Bakkal Kemal Canki, söylentilerin asılsız olduğunu dile getirerek, "Beldemizde kesinlikle söylendiği gibi çok sayıda kanser vakası söz konusu değildir. Öyle olsa tüm belde halkı hastalıktan kırılır. Kanser hafife alınacak bir hastalık değil. Kanserden ölen kişilerde ya çok yaşlıydı ya da aşırı alkol ve sigara kullanıyorlardı" dedi.

Öte yandan, Karacakılavuzlu vatandaşlar, bu tarz haberlerin ölümlerin kısa süre içinde arka arkaya gelmesinden dolayı çıkmış olabileceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 10:02:06
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 10:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?