22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

'Şebeke suları içilebilir'

Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şık, Tekirdağ şebeke sularının temiz olduğunu, vatandaşların rahatlıkla su içebileceklerini söyledi.

Son zamanlarda vatandaşların mide ve bağırsak rahatsızlıklarının ortaya çıkması ve şikayetlerin artması üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şık, şebeke suyu ile ilgili her 15 günde bir şehrin 10 değişik noktasından numune alınarak analiz yaptırdıklarını belirterek,

"Vatandaşlarımızda, mide ve bağırsak enfeksiyonlarının şehir şebek sularından bulaştığı yönünde yaygın ve yanlış bir kanaat oluşmuş. Her 15 günde bir yapılan bakteriyolojik analiz raporlarına göre sularımız tertemizdir. İsteyen her vatandaşımız su analiz raporlarını görebilir ya da çevre sağlığı müdürlüğümüze gelerek detaylı bilgi alabilirler.

Vatandaşlarımızın içi rahat olsun şebeke sularımız temizdir" dedi. Başkan Yardımcısı Şık, Tekirdağ Valiliği Halk Sağlığı Laboratuarı'nda şehrin 11 değişik bölgesinden alınan su numunelerinin analiz raporunda da bakteri sayısının sıfır olduğunun görüldüğünü de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 14:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?