30
Nisan
2024
Salı
SAĞLIK

Tekirdağ'da kuş gribi önlemleri

Tekirdağ Belediyesi, hazırladığı acil eylem planı doğrultusunda belli aralıklarla şehrin çeşitli bölgelerinde kuş gribi ile mücadele çerçevesinde dezenfeksiyon çalışması yapıyor.

Tekirdağ Belediyesi Çevre Sağlığı ve Ruhsat Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 'Avian İnfluenza' (Kuş Gribi) acil eylem planı doğrultusunda sahil bandı ve çöp depolama alanlarında dezenfeksiyon çalışması yaptı. Belediye sınırları içerisinde martı, kuğu, güvercin, kumru v.b. kuşların yoğun olarak bulunduğu ve insanlarla etkileşim halinde olan yerlerin tespitinin yapılmasının ardından mühendis kontrolünde profesyonel ve titiz bir şekilde çalışmalarını başlatan ekip dezenfeksiyon faaliyetlerini 15 günlük periyotlar halinde gerçekleştiriyor.

Bölgede kuş gribi vakasının görülmemesinde çevre sağlığı açısından riskli yaşam alanlarının dezenfeksiyonunun önem arz ettiğini dile getiren Tekirdağ Belediyesi Çevre Sağlığı ve Ruhsat İşleri Müdürü Gamze Demir, kullanılan dezenfektanın çok amaçlı olduğunu, kesinlikle çevre ve insan sağlığına zarar vermediğini, halkın rahat olması gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 16:54:06
Güncelleme :25 Mart 2006 Cumartesi 17:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?