5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

"Adanalı bakan" için lobi yapalım çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, bakanların kendi illerine hizmet yağdırdıklarını öne sürerek, Adana'nın da bir bakanının olması için lobi oluşturulması çağrısında bulundu.

Börü, yaptığı açıklamada, Adana'nın mutlaka bir bakanı olması gerektiğini, bunun için de lobi oluşturmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Ben hep diyorum ki, bir Adana lobisi oluşturalım. Adana'ya bir değil, iki bakan isteyelim. Neden Bakan? Yetki ve etkisi daha çok olduğu için, hizmeti daha kolay getireceği için bakanlık isteyelim" dedi.

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi büyüklüğünde olan illerin bakanları bulunduğunu hatırlatan Börü, şunları kaydetti:
"Kocaeli, hepiniz biliyorsunuz Adana'nın merkez Seyhan İlçesi kadar bir yer. Fakat iki tane bakanları var. Erzincanlı iki bakan var. İllerine hizmet yağdırıyorlar. Hükümet ayrım yapıyor demiyorum ama ben bu yaz tatilinde Isparta'yı dolaştım. Sayın Demirel'in yaptığı hizmetleri görünce 'Bal tutan parmağını yalıyor' sözü aklıma geldi. Onun için Adanalılar'ı bu konuda lobi oluşturmaya davet ediyorum. Ben de bir milletvekili olarak, Adana sevdalısı olarak üzerime düşen neyse yapmaya hazırım."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 12:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?