24
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Seyhan CHP'den basın toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi'nde sosyal hizmet anlayışından çok, çıkar ilişkilerine ve ranta dayalı yönetim anlayışının hakim olduğunu ileri sürdü.

Seyhan, düzenlediği basın toplantısında, geçen Pazartesi günü Seyhan Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün CHP'li Meclis Üyesi Salim Büyükkaya'ya söz hakkı vermediğini belirterek, halkın oylarıyla yerel yönetimlerde hizmet ve denetim sorumluluğu taşıyan meclis üyelerine söz hakkı verilmemesinin, temsilcisi oldukları halkın ve kamuoyunun sesinin kesilmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Seyhan Belediyesi'nin halktan kopuk icraatlarının kamuoyuna kapalı olduğunu söyleyen Seyhan, "Belediyeler, hizmet ve icraatlarından daha çok ihaleler ve usulsüzlükleriyle gündeme geliyorlar. Sosyal hizmet anlayışından çok, çıkar ilişkilerine ve ranta dayalı yönetim anlayışı, Seyhan Belediyesi'nde çeşitli iddiaların ortaya çıkmasına neden olmuş, adeta mızrak çuvala sığmaz hale gelmiştir" dedi.

Seyhan Belediyesi'nin temizlik ihalesiyle ilgili halkın bilmek istediklerinin bulunduğunu belirten Seyhan, "İhale neden normal tarihinde yapılmamıştır? Miray Temizlik, kullandığı belediye araçları ve demirbaşları için Seyhan Belediyesi'ne bir bedel ödemiş midir? Miray Temizlik Şirketi'ne iş bitirme belgesi verilmiş midir? Verildiyse hangi tarihleri kapsamaktadır? İddia edildiği gibi temizlik ihalesi Miray Temizlik firmasına mı verilecektir? Bu soruları tüm kamuoyu gibi bizde merakla bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 15:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?