18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

CHP'den mahalle toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, son günlerde ülke bütünlüğüne yönelik saldırıların arttığını belirterek, "Bugün her zamankinden daha çok birliğe ihtiyacımız var" dedi.

Karakuş, partilileriyle Mirzaçelebi Mahallesi'nde katıldığı mahalle toplantısında, ülkenin kötü yönetildiğini iddia ederek, "AK Parti iktidarı, ben ne yaparsam doğru mantığıyla bildiğini okuyor. Çiftçinin ürün satış bedeli maliyeti karşılamamış umurunda değil. Türk sanayicisi, pahalı maliyet ve kur nedeniyle ürününü dışa satamaz, uluslararası piyasada rekabet edemez hale getirilmiş, aldırmıyor. İktidar, varsa yoksa kamu kadrolarını ele geçirme ve Cumhuriyeti kuşatma çabası içinde, her kurumla kavga edip duruyor. Şimdi tepki göstermeyeceğiz de ne zaman göstereceğiz?" diye konuştu.

AKP'den kurtuluşun tek yolunun, önce parti içinde birlik ve beraberliği pekiştirmekten, sonra da halkla kol kola olmaktan geçtiğini ifade eden Karakuş, "İnsanın birilerine tepkiyi, partiye küskünlük boyutuna taşımaya hakkı yoktur. Varsa olumsuzluk, buna tepkiyi parti içinde çalışarak ortaya koymalıyız. Şimdi birlik beraberlik zamanı. Solda oyların bölünmesinin önüne geçmeliyiz. Tek umut olan CHP'de gücümüzü birleştirmeliyiz" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, beraberindeki partililerle Türkiye Muhtarlar Federasyonu Adana İl Başkanlığını ziyaret etti.

Karakuş, burada yaptığı açıklamada, haftanın her günü, her saat muhtarların sorunlarıyla ilgilenmeye, onlarla görüşmeye açık olduklarını söyledi. Karakuş, son günlerde yaşanan ülke bütünlüğüne yönelik olayları da anımsatarak, "Bugün her zamankinden daha çok birliğe ihtiyacımız var. Ülke bütünlüğüne yönelik eylemler başlatıldı. Güneydoğu halkının huzuru bozuldu. Dahası, içten ve dıştan Cumhuriyete yönelik saldırılar arttı. Halkın doğrudan temsilcisi olan muhtarlarımıza sahip çıkmak, onlarla yakın temasta olmak, büyük tehlikelere karşı direncimizi artıracaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 12:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?