18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Sağlık İşçileri Sendikası kongresi

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, 12 Eylül 1980 sonrası sendikaların büyük güç kaybına uğradığını, üye yetersizliği yüzünden son bir yılda 10 şubeyi kapattıklarını söyledi.

Sağlık-İş Adana Şubesi'nin 14.Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başoğlu, sendikaların demokrasi için gerekli olduğunu belirterek, sendikasız bir demokrasi de olamayacağını savundu. Türkiye'de, sendikal mücadelede son yılların en hareketsiz ve sessiz dönemini yaşandığını ifade eden Başoğlu, "Türkiye'deki üç işçi konfederasyonu olan Türk-İş, Hak-İş ve DİSK bu kötü gidişi bir türlü göremeyen ve buna çözüm üretemeyen konumdan kendini kurtarmalıdır. İşçi hareketi en sessiz ve en hareketsiz dönemini yaşamamaktadır. Hükümet bizi adam yerine koymuyorsa, biz neden kendimizi adam yerine koymuyoruz? Bizde Fransa'daki gibi sokakları doldurursak o zaman hükümet bizi adam yerine koyar. Sendikasız bir demokrasi istemiyorsak, sendikacılığı güçlendirmeliyiz. 3 konfederasyonun diri bir mücadele için birleşmesi gerek" dedi.

Sosyal güvenlik alanında yapılması düşünülen, tek çatı altında birleştirmeyi de eleştiren Başoğlu, Türkiye'nin buna ihtiyacı olmadığını, eğer sosyal güvenlik alanında bir yenilik yapılması gerekiyorsa, bunun her kurumun kendi çatısı altında yapılması gerektiğini belirtti. Yabancılara toprak satışının Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğuna da de dikkat çeken Başoğlu, toprak satışının serbest bırakılmasıyla Türkler'in kendi topraklarında yabancılara hizmet eder pozisyona geleceklerini öne sürdü.

Türkiye Sağlık - İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Hasan Öztürk ve Hamit Kayalı ile Türk İş 4.Bölge Başkanı Hüseyin Kaya Elbek, Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse ve çeşitli illerin şube başkanlarının katılımı ile Teksif-İş Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen Sağlık-İş Adana Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut Başkan Mehmet Demirci ile Turgut Tuluk'un aday olduğu 2 ayrı liste çekişiyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 17:51:21
Güncelleme :26 Mart 2006 Pazar 17:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?