4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP'li vekil kuşatma altında mı?

Hükümete yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin, Başbakan Erdoğan’a ilettiği raporda, başta Adana olmak üzere halk desteğinde hızlı bir düşüş yaşandığını bildirdi.

Tekin, yüzde 30’lara varan oy oranıyla tek başına iktidara gelinmesine rağmen yerel yönetimlerden kaynaklanan hatalar nedeniyle 9 puanlık bir kaybın yaşanmakta olduğuna dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Denge Araştırma Şirketi’nin ülke genelinde yaptığı anketlerin ürkütücü olduğuna işaret eden Adana Milletvekili Tekin, bu durumu tetikleyen faktörlerin başında belediyeler ve AK Parti teşkilatlarındaki yolsuzluk iddialarının önemli bir yer tuttuğunu öne sürdü.

Tekin tarafından kaleme alınan raporda özetle şu görüşlere yer verildiği öğrenildi:
“İhale takipçiliği ile ilgili derin kaygılar var. Belediyeler ve parti teşkilatlarında hızla yaygınlaşan yolsuzluk iddiaları son derece ciddi ve endişe verici boyutlarda. Parti ve ülke geleceği açısından ayrım yapmadan ve derhal üzerine gitmek gerekiyor. Çocuğuna süt parası bulamayan annelerin bulunduğu bir ülkede bazı bakan çocuklarının dilden dile dolaşan yolsuzluk söylentilerine kayıtsız kalınmamalı. Sosyal yapı çökme tehlikesi yaşıyor. Ekonomiyi destekleyen önemli bir kesim olan çiftçiler mazot ve gübre fiyatlarındaki anormal yükselişten ötürü perişan durumda. Partide 'sen-ben' kavgası ayyuka çıktı. Bazı parti yöneticilerinin halktan kopuk davranışları yüzünden vatandaşın yüzüne kapılar kapanıyor.“

AK Parti Genel Merkezi’ndeki bir üst düzey yönetici adının yazılmaması koşuluyla, Adana Milletvekili Tekin’in raporunu sansasyona dayalı, gerçeklerden uzak ve gündem yaratmak üzerine kurulmuş olduğunu öne sürerek, Tekin’in Anavatan Partisi yöneticileri tarafından kuşatma altına alındığını ve bu yüzden parti aleyhine sert çıkışlarda bulunabileceğini iddia etti.

Aybars Ertan - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 11:26:48
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 13:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?