5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Çiftçinin hükümete öfkesi büyük'

AKP Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin, yaptığı bir açıklamada, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Meclis'te çoğunluğu oluşturan bir iktidar partisinin milletvekili olarak bazı gerçeklere değinilmesini gerçekçi bulduğunu söyleyen Tekin, çiftçinin hükümete yönelik büyük bir öfkesinin bulunduğunu ve bunu hükümete birinci elden aktardıklarını söyledi.

Tekin, "Her gittiğimiz yerde çiftçilerin hükümete bağırdığına şahit oluyorduk. Öfkeleri büyüktü" diye konuştu.

Adana'nın sorunlarına değinen Tekin, Çukurova’nın talihsiz bir bölge olduğunu söyledi. Kamuoyunda olumsuz yönleriyle gündeme gelen Adana’nın ilgi ve itibar erozyonuna uğradığını belirten Tekin, bu duruma gelinmesinde aydın kesimin, siyasetçinin ve sanayicinin ortaklaşa kusur sahibi olduğunu savundu.

Kentin onca değerine rağmen lobiciliğin becerilememesi nedeni ile icracı bir bakanlığa sahip olunamadığını ve gerekli hizmetlerden yararlanılamadığını vurgulayan Tekin, lobicilik için tek başına kolları sıvadığını açıkladı.

Tekin, "Adana’nın ulusal ya da uluslararası alanda öne çıkma şansı çar çur olmak üzere. Bu sebepten ötürü iç ve dış tanıtımda temsil görevini ben üstleneceğim, lobiciliği ben oluşturacağım" diye konuştu.

Adana’nın ulusal ve uluslararası alanda öne çıkma şansı olduğunu belirten Tekin, şunları söyledi: "Adana’nın kuzeyindeki yerleşim bölgeleri, ‘Kalkınmada Öncelikli’ statüsüne kavuşturmalı. Bunun için girişimlerde bulunduk. İçişleri Bakanlığı’nın teknik sebeplerle bu projenin gerçekleşemeyeceğini bildirmesine rağmen, bu konuda yasa değişikliği için hazırlık yapmaktayım.

Orta sahada 'Köy Destekleme Projesi' var. Yedi Göze Barajı’na 1977 yılından beri çivi çakılmamış. Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan havzalarında 70 bin hektar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak dev bir proje. Bu projenin hep birlikte hayata geçirilmesi gerek. Bu konular halledilirse sorunlar büyük çapta çözülecek ve Adana’nın çehresiyle birlikte kaderi de değişecektir.”

 

Aybars Ertan - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 22:56:02
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 17:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜVEN DEMİREL IP: 88.226.166.xxx Tarih : 16.02.2007 15:05:13
Ben ADANA/İMAMOĞLU uluçınar köyü doğumluyum ve orası benim köyüm burada yapılacak olan baraj nedeni ile köyümüz istimlak olamakta anacak bu köyün insanlarına ne olacak neler yapacaklar hiç bir şekilde tartışılmıyor. Söz konusu olan benim köyüm toprağım, insanlar fahiş fiyatlarla topraklarını elden çıkartıyor ama gelecek için bir proje yok yaşam şartlarından dolayı geleceği düşünmeyen köy halkı benim galacağimi tehlikeye atmakta bunada karşı çıkan bulunmamaktadır. Kent haber bu konu üzerinde bir çalışma yaparsa burada yapılan haksızlık ortaya konulursa bence bu bir ışık olacak ve yapılanma yoluna gidilecektir.Teşekür ederim.