5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Mayın dolu bir yol'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Avrupa Birliği sürecinde Türkiye'nin mayın ve tuzaklarla dolu bir yola girdiğini söyledi.

Çukurova Üniversitesi Sinerji Kolu tarafından düzenlenen "Kıbrıs-AB ve Türkiye" konulu söyleşiye katılmak üzere Adana'ya gelen KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Adana Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, medya tarafından sansürlendiğini ve kendisinin yılmadan konuşacağını ifade etti.

Türk hükümetinin AB'ye karşı Kuzey Kıbrıs Türkleri'nin üzerindeki ambargonun kalkmasını şart koştuğunu söyleyen Denktaş, "Ancak imzaladığı belgelere baktığımızda bu konuda çok büyük baskı altında kalacağını görüyoruz. Ne kadar direnebileceğini zaman gösterecek.

Maalesef bu belgeleri imzalamadan yapılması gereken pazarlık yapılmamıştır. Şimdi Avrupa Birliği diyor ki 'Biz sizi davet etmedik, siz üyemiz olmak istediniz. Şartlarımız katidir. Bu şartlarımızı pazarlık edemezsiniz' Bu şartlar içerisinde Avrupa Parlamentosu'nun kararları da vardır. Bu kararları okuduğunuzda eğer bunlar uygulanırsa Türk hükümeti bunları kabul etmek zorunda kalırsa Sevr Anlaşması'nın bir benzerini kabul etmiş olacak.

Bence iş bu kadar vahimdir. Türk hükümeti bir nokta da ben bunları kabul edemem demek zorunda kalacaktır. Çok tehlikeli içerisi mayınlarla tuzaklar dolu bir yola girmiş durumdayız. Biz Kıbrıs olarak ateş üzerinde oturuyoruz" dedi.

Denktaş'ı Adana Havalimanı'nda Adana Valisi Cahit Kıraç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Ayhan Taş karşıladı.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 20:11:25
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 19:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?