5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Seyhan:"Şimdi partiye sahip çıkma zamanıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, kongre sürecinde parti içi mücadelenin gereğinin yaşandığını belirterek, "Şimdi partiye sahip çıkma zamanıdır. Herkesi birarada olmaya çağırıyoruz" dedi.
Kongre sonrası CHP Adana Milletvkeli Kemal Sağ ile İl Başkanı Serdar Seyhan, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Yüreğir İlçe Başkanı Mekin Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Neşe Kayrın ile çok sayıda partili bugün Atatürk Parkı'na giderek Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, burada yaptığı açıklamada, yeni seçilen arkadaşlarıyla birlikte Ata'nın huzuruna gelmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Ülkemizde ekonoomik, sosyal ve siyasal sorunlar her geçen gün artıyor. Bu sorunlar içerisinde toplumun her kesimi çözümsüzlüğün, çaresizliğin ve umutsuzluğun pençesinde kıvranıyor. Ülkeyi yönetemez hale gelen AK Parti Hükümeti'nin toplumda oluşturduğu güven bunalımı ve sahipsizlik duygusu zaman zaman bireysel şiddete, kitlesel patlamalara yol açarak ülkeyi bir iç kargaşa ve çatışmanın eşiğine getirmiştir. İşsizlik ve yoksulluk insanları açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ederken, özelleştirme adı altında ülkenin en önemli istihdam ve gelir kaynakları birer birer yok pahasına elden çıkarılıyor. Şiddet ve terör bariz bir biçimde tırmanırken, iktidar konunun meclis gündemine gelmesini açıkça engellemiş ancak CHP'yi muhalefet sorumluluğu içerisinde konunun meclise gelmesini sağlamıştır. Kongre sürecinde parti içi mücadelenin gereği yaşanmış, ne varsa geride kalmıştır. Şimdi partiye sahip çıkma zamanıdır. Herkesi birarada olmaya çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 20:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?