5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Son noktayı Durak koydu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, belediyeye girerken siyaset yapmama sözü verdiklerini hatırlatarak, Belediye Meclisi'nde haftalardır süren "Mecliste siyaset" tartışmasına son noktayı koydu.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı toplantısını Aytaç Durak başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis toplantısında ilk olarak yoklama yapılırken, daha sonra gündem dışı konuşmalara geçildi. Meclis Eylül ayı son toplantısı sırasında Abdioğlu Belediye Başkanı Şerafettin Uçar ile AK Parti Grup Sözcüsü arasında yaşanan "siyaset" tartışması, Uçar'ın yine söz almasıyla alevlendi. "Meclis'te siyaset yapıyorsun" iddialarını kabul etmediğini belirten Uçar, "Ben bir belediye başkanı olarak halkın temsilcisiyim ve halkın sorunlarını meclise taşıyorum. Çözüm üretmeye, sorunları gündemde tutmaya çalışıyorum, siyaset yapmıyorum. Siyaset yapıyor sözlerini de kabul etmiyorum" dedi.

Konuşma üzerine kendisine söz hakkı doğduğunu ileri süren AK Parti Grup Sözcüsü Nevzat Ardıç, Meclis Başkanı Durak'tan söz istedi fakat Durak, Ardıç'a söz vermedi. Mecliste tartışma istemediğini belirten Durak, "Benim başkanlığımda 1984'ten bu yana komisyonlar dahil muhalefetin temsil edilmesine inanan birisiyim. Biz belediyeye girerken siyaset yapmayacağımıza söz verdik. Burada siyaset yapılmasına izin vermem" diye konuştu.
Durak'ın müdahalesi sonrası tartışma sona ererken, meclis gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 14:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?