5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

SP'de il kongresi

Saadet Partisi (SP) Adana İl Olağan Kongresi yapıldı.

600 delegesi bulunan Adana SP'de, tek listeyle gidilen seçimde mevcut İl Başkanı Sıtkı Cengil, oybirliğiyle yeniden göreve seçildi. Oscak Müzikhol'de düzenlenen genel kurula, SP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Gündoğan ve Dr. Ertan Yülek ile çevre illerden SP il ve belediye başkanları ile partililer katıldı.

İl Başkanı Cengil, kongre öncesi çalışmasında partilileri sürekli olarak, "Bu kongre bizi seçime götürecek" uyarısı yaptığını ve salondaki kalabalığın da bu heyecanı yansıttığını ifade ederek, "Seçim çalışmalarını en iyi şekilde yapacak kadroları oluşturmak gerekir.

Geniş bir perspektife yaydık, geniş bir değerlendirmeyle çok değişik kesimlerden listeler açıklandığında göreceksiniz, daha önce başka siyasi partiler de ön saflarda siyaset yapmış veyahut başka partilere gönül vermiş, ama Adana'nın saygın insanları listemizde yer alıyor, alacak. Bu kongre, Adana'mızı seçime en iyi şekilde götürecek. Türkiye'de SP'nin iktidara yürüyüşünün adımlarından bir tanesi olacak" dedi.

Başkan Cengil, salondaki kalabalığın heyecanının SP'yi iktidara taşıyacağını da ifade ederek, "Bu tablo, SP'nin iktidara yürüdüğünü gösterirken, Adana'nın de bir eksiğini ortaya koyuyor. Büyük toplantıların, kongrelerin yapılacağı salonun olmayışı dolayısıyla belediye başkanlarımıza büyük iş düşüyor. Adana'nın bu eksiğinin giderilmesi için gereken adımları atmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 23:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?