22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

4. Türkiye Rallisi'ne doğru

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED) alınan bilgiye göre Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası'nın 13. ayağı olan 4. Türkiye Rallisi'nin kayıt listesinin, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından onaylandığı bildirildi. 

12-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ralliye, altısı fabrika takımı olmak üzere 21 ülkeden toplam 80 otomobilin katılacağı belirtildi. Subaru Türkiye Ralli Takımı'ndan Ercan Kazaz-Serdar Kurbanzade ve Ford Türkiye Ralli Takımı'ndan Mehmet Besler-Özden Yılmaz ikilisinin FIA tarafından fabrika takımlarının ardından, ikinci öncelikli takımlar listesinde yer almasının sevindirici bir gelişme olduğu bildirildi. Marcus Gronholm ve Petter Solberg gibi dünyaca ünlü pilotların da katılacağı Türkiye Rallisi'ne, Dünya Ralli Şampiyonası organizasyonu içinde ayrı bir şampiyona olarak koşulan JWRC kategorisinde ise 19 ekip katılacak. JWRC'yi takip eden tek Türk ekip olan Fatih Kara-Cem Bakançocukları ikilisi de bu yıl, Renault Clio S1600 otomobilleriyle ilk kez kendi evlerinde start alma heyecanı yaşayacaklar. 

Süper 2000 kategorisindeki araçların Dünya Ralli Şampiyonası ile tanışacağı ilk yarış ünvanına sahip olması açısından Türkiye Rallisi'nin ayrı bir öneme sahip olduğu bildirildi. Süper 2000 kategorisinin iki isminden biri olarak kayıt listesinde bulunan ve 2006 Avrupa Ralli Şampiyonası'nın Türkiye ayağında birincilik kupasıyla evine dönen Giandomenico Basso, New Business 16 SPA takımı adına Fiat Punto Abarth Super 2000 ile Türkiye Rallisi'ne katılacak. Fiat Grande Punto S2000 ile bu kategoride start alacak bir diğer ikili ise Fiat Motorsporları'ndan Volkan Işık-Güray Karacar ikilisi olacak. 

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda 12 Ekim Perşembe günü saat 18.30'da başlayacak ralli, 15 Ekim tarihinde Kemer Servis Alanı'nda sona erecek. Rallide, pilotlar 19 özel parkurdan oluşan toplam 1201 kilometre yol katedecekler.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 14:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?