21
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Kupayı Başkan Türel'e getirdiler

Antalya'da 19 Ocak'ta gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda Yıldız Kızlarda İkinci olan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Takımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret ederek kazandıkları kupayı sundu. Başkan Türel, genç atletlere ve antrenörlerine altın hediye etti.

Büyükşehir Belediyespor Atletizm Takımı Antrenörü Nihat Yaylalı, Türkiye Şampiyonası'nda Yıldız Kızlarda ikinciliği elde ettiklerini, 15 yaş altı bayanlarda Şerife İpek Çakır'ın da Türkiye Şampiyonu olduğunu söyledi. Nihat Yaylalı, Büyükşehir atletleri Aslı Köse, Özge Yüncü, Bengü Betül Boz'un Kocaeli'nde yapılacak Milli Takım kampına çağrıldığını kaydetti. Ziyarette bulunan İrem Aksu ve diğer sporcuların aynı zamanda Karatay Lisesi öğrencisi olduğunu belirten Yaylalı, 27 Nisan'da Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceklerini söyledi. Nihat Yaylalı, Büyükşehir Belediyespor Atletizm Takımı olarak hedeflerinin 2 yıl sonra yapılacak Avrupa Gençler Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu ifade etti.

Genç atletleri başarılarından dolayı kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, derslerinizi ihmal etmeyin uyarısında bulundu. Kendisinin de lise yıllarında okulun basketbol takımı kaptanı olduğunu anlatan Türel, “Sporu çok sevmeme rağmen derslerimi hiçbir zaman ihmal etmedim. Derslerinizi aksatmayın. Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı olmalısınız. Bu özelliklere sahipseniz başarı zaten kendiliğinden gelir” dedi.

Genç atletlere çok önemli sorumlulukları olduğunu hatırlatan Türel, “Hem milli takımda hem de Türkiye Şampiyonası'nda yaşadığınız şehri temsil ediyorsunuz. Başarınız kazandığınız şehrin başarısı olacak. Başarılarınızla aynı zamanda kentinizi de tanıtmış olacaksınız” diye konuştu. Başkan Menderes Türel genç sporculardan ülke sınırlarını aşan başarılar beklediklerini kaydetti. Türel, sporculara ve antrenörlere altın hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 13:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?