21
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Nar Festivali renkli geçiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Çığlık Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 5. Nar Festivali kapsamında ünlü sanatçı Sümer Ezgü sahne aldı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Çığlık Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 5. Nar Festivali'ne Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun ve çok sayıda Antalyalı katıldı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Yılmaz, "Antalya'nın hak ettiği değeri biliyor ve buna layık olmaya çalışıyoruz. Çığlık'ta bin ton sıcak asfalt yaptık. ASAT'da 2,5 km. uzunluğunda su şebekesi döşedi. Kuruçay köprüsü üzerine de bir köprü yaptık" dedi. 

Çığlık Belediye Başkanı Osman Kayalı da yaptığı konuşmada beldede yetişen narı, yurt içi ve yurt dışında tanıtma imkanı bulduklarını ifade etti. Nar ağasının 20 bin YTL ile Zafer Yörük'ün olduğu festivalde nar yetiştirme yarışmasında ise birinciliği Recep Çakan aldı. 

Festival kapsamında sahne alan Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Sümer Ezgi Antalyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Teke yöresinden çaldığı türküler ile Antalyalıları oynatan Ezgü bölge şivesiyle yaptığı espriler ile de büyük alkış aldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 16:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?