22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Alanya'da plaj voleybolu şampiyonası

NESTEA Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası'nın ilk turu Türkish Masters 2006 Alanya Turnuvası, bugün eleme maçlarıyla start aldı. 

22 ülkenin katılımıyla gerçekleşen turnuvada 39 bayan 44 erkek takımı eleme turlarında mücadele ediyor. 

Turnuvada Avrupa sıralamasının yanı sıra dünya sıralamasında da yer alan birçok sporcuya ev sahipliği yapıyor. 

Birçok turist kendi ülke sporcularını desteklemek için maçın yapıldığı plaja akın etti. 

Eleme turlarında Türkiye'yi erkeklerde Alp Erdem-Güray Şahin, Ilgar Şehirlioğlu-Adem Mert, Sait Doğruyol-Mehmet Sezen, Kerimhan Kaynak-Dündar Yıldırım, bayanlarda Eda Çankaya-Gizem Güreşen, Zülfiye Gündoğdu-Tülay Kıçık, Hülya Cömert-Songül Biçmert temsil ederken, ana tabloda Erkan Toğan-Cengizhan Kartaltepe ile Buğra Eryıldız-Sinem Yalçın takımları mücadele edecek. 

Turnuva için Dinek Mevkii'nde bulunan plajda 3 bin kişilik tribünler hazırlandı. 

Turnuva hakkında bilgiler veren Şampiyona direktörü Dünya Baltacıoğlu, "Düzenlediğimiz bu şampiyona Avrupa'nın en çok katılımlı şampiyonası olma özelliğini taşıyor. 

Bu sene 22 Avrupa ülkesinden takımlar katıldı. Maçlar 6 sahada oynanıyor. 

Bu şampiyonaların devamının sağlanması için seyircilerimizin tribünleri doldurması bizler için çok önemli. Bu nedenle herkesi tribünlere davet ediyorum" dedi. 

NESTEA Avrupa Şampiyonası 2006 bu sene ayrıca yeni bir terminoloji kullanacak. Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) ve Zürih merkezli ajans Global Sports Marketing (GSM) Avrupa turnuvalarının artık yeni bir adı olacağını duyurdu. 

NESTEA Avrupa Şampiyonası Finali'ne kadar bütün turnuvalar "Açık" yerine ev sahibi ülkenin adının önüne koyulan "Master" adıyla anılacak.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 19:15:31
Güncelleme :17 Mayıs 2006 Çarşamba 21:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?