21
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Antalya yeni bir spor salonu kazandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapalı Spor Salonu yanında yapılan Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu ile Spor Yaz Okulu'nun açılışını Başkan Menderes Türel yaptı. 

Açılış sırasında konuşan Başkan Türel, Antalya'nın bu yıl sporda büyük mutluluklar yaşadığını hatırlatarak, "Spor takımlarımız, hepimizi sevince boğan başarılara imza attı. Büyükşehir Belediyesi basketbol ve voleybol takımları 2. Lig'e çıktı. Tekerlekli sandalye basketbol takımımız 1. Lig'e çıktı. 

Bu başarılarda emeği, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Antalyaspor'un Süper Lig'e çıkmasının kentin spor alanındaki başarılarını taçlandırdığını anlatan Türel, "Bu başarıların hiç biri kolay elde edilmedi. Hepsi disiplinli, profesyonelce çalışmanın, azmin, kararlılığın ve inancın sonunda başarıldı. Kentimiz, spor alanında çıtayı yükseltmiştir ve artık bunun altına inmek mümkün değildir. 

Bunun için altyapıyı güçlendirmek gerekiyor. Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu ve Spor Yaz Okulu, bu sorumluluk anlayışının sonucu ortaya çıkmış bir projedir. 

Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizin spor alanında elde ettiği başarıların sürdürülebilmesi, daha ilerilere taşınabilmesi için güçlü bir altyapı ve tesisler oluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Başkan Türel açılış kurdelesini, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kökenle birlikte kesti. Salonu inceleyen Türel'e sporcular ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türel, öğrencilerin velileriyle de sohbet etti. 

Gençliğinde lisanslı basketbolcu olan Türel bir ara basket topunu eline alarak potaya atış yaptı. Büyükşehir Belediyespor'un Genç Basketbol Takımı, açılış nedeniyle düzenlenen gösteri maçında karşı karşıya geldi. Maçın hava atışını Başkan Menderes Türel yaptı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Spor Yaz Okulu da açılış töreniyle başladı. Basketbol, voleybol ve yüzme branşlarında açılan Yaz Spor Okulu'na şu ana kadar 150 öğrenci başvurdu. Ağustos ayı sonuna kadar sürecek okul için kayıtların sürdüğü ve hedefin 300 öğrenci olduğu açıklandı. Basketbol öğrencileri, yeni salonda eğitim alacak.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 18:26:24
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 18:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?