21
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Bayraklar yere düştü

Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu'nca Alanya Belediyesi ve Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 1. Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası'nda bayanlar ve erkekler kategorilerinde Ukrayna takımları şampiyon oldu. Kupa töreni sırasında şampiyon olan takımların bayrakları, bayraklar göndere çekilirken ip kopunca yere düştü.

Avrupa İşitme Engelliler Federasyonu tarafından ilki Alanya'da gerçekleştirilen Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası'na 15 ülkeden 16'sı bayan olmak üzere toplam 34 takım katıldı. 5 gün süren maçlar, bayan ve erkek olmak üzere 2 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Bayanlar kategorisinde Ukrayna ile İtalya arasında oynanan final müsabakasını 2-0 kazanan Ukrayna, şampiyonluğunu ilan etti.

Erkekler kategorisinde ise final maçında Ukrayna B Takımı'nı 2-0 mağlup eden Ukrayna A Takımı şampiyon oldu.
Şampiyonaya katılan 4 Türk takımı ise bir başarı gösteremedi. Bayanlarda Türkiye 2 takımı sıralamada elenirken, Türkiye 1 takımı çeyrek finalde Rusya'ya elenmişti. Erkeklerde ise Türkiye 1 ve Türkiye 2 henüz sıralama seçmelerinde elenmişti.
Dereceye giren takımlara ödüllerini Alanya Belediye Spor Müdürü Saim Kanlı ve Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri takdim etti. Dereceye giren takımlara kupa ve madalya verildi.
Şampiyonanın kupa töreni sırasında dereceye giren sporcuların madalyaları ise birbirine karıştı. Sporcular, kürsüde uzun süre madalyalarının verilmesini bekledi. Erkek ve bayanlarda ilk 3'e giren sporcuların milli marşları da okunamadı. Ülkelerin milli marşlarını içeren CD'lerin olmamasından dolayı sadece bayraklar göndere çekildi.
Erkeklerde dereceye giren Ukrayna ve Rus takımlarının bayrakları göndere çekilirken de bir dizi aksilik yaşandı. Bayraklar göndere çekilirken ip kopunca, bayraklar yere düştü. Belediye görevlilerinin büyük gayretlerine rağmen bayraklar bir türlü göndere çekilemedi. Bunun üzerine bayrakların takılı olduğu demir çubuk, belediye görevlileri tarafından havaya kaldırılarak, bayraklar çekilmiş sayıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 23:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?