7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Engelli tenisçinin başarısı

İzmir Tenis İhtisas Külübü sporcusu 29 yaşındaki Aydın Yurttaş, 2 yılda Milli Takıma kadar yükseldi. 

Yurttaş, 9 yıl önce otomobiliyle birlikte 80 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazanın ardından 6 ameliyat geçirerek tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde hayata tutunmaya çalıştı. Yaşama sevincini hiç kaybetmeyen Yurttaş, tedavi gördüğü 3 yıllık sürecin ardından 9 Eylül Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 

Yaşamını tercümanlık yaparak sürdüren Yurttaş, bir restoranda yemek yerken tesadüfen tanıştığı Tenis Milli Takımı Antrenörü Soner Arıburnu sayesinde başladığı tenis sporunda Milli Takıma kadar yükseldi. 

İzmir'de yaşayan ve memur bir ailenin çocuğu olan Aydın Yurttaş, başarılı geçen bir öğrenim hayatının ardından İzmir 9 Eylül Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. 

Öğrenimini sürdürmek amacıyla hem okuyup hem de Alman turistlere tercümanlık yapan Yurttaş, 3. sınıfta iken Marmaris'te bir Alman kafileyi karşılamaya giderken otomobiliyle 80 metrelik uçuruma yuvarlandı. 

Uçuruma yuvarlanırken otomobilin camından fırladığını söyleyen Yurttaş, "Beni polisler bulduğunda 'öldü' sanmış. Hatta aileme
de 'Başınız sağolsun' denmiş. Ancak 112 ekipleri yaşadığımı farkedip hastaneye kaldırmış. Burada günlerce yoğun bakımda kaldım, 3 yıl içinde omuriliğimden 6 defa ameliyat oldum. Ameliyatlar sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım. Ancak yaşama azmimi hiç kaybetmedim" dedi. 

Tedavi sürecinin ardından eğitimine kaldığı yerden devam ettiğini söyleyen Yurttaş, şöyle konuştu: "Fakültemizdeki sınıfımız 3. kattaydı ve engelli asansörü yoktu. Bunun için çok mücadele verdim ve sınıfımızı 1. kata aldırdım. Arkadaşlarımın yardımı ile merdivenlerden çıkıp her gün okuluma gidiyordum. En büyük hayalim olan üniversiteyi başarıyla bitirdim. Benim için öğretmenlik yapmanın zor olacağını düşünerek tercümanlık yapmaya başladım." 

Hayatının tenis ile tanıştığında tamamen değiştiğini söyleyen Yurttaş, bir hatırasını şöyle anlattı: "Bir gün arkadaşlarımla birlikte bir restoranda yemeğe çıktık. Bu sırada restorantta Engelli Tenis Milli Takımı Antrenörü Soner Arıburnu da yemek yiyormuş. Benim yanıma gelerek 'Engelli tenisi oynamak ister misin?' dedi. Bende hiç tereddüt etmeden kabul ettim. 2 yıl içinde çok çalıştım. Bir çok Türkiye şampiyonluklarında final oynadım. 2 yıl içinde Engelli Milli Takımı'na kadar yükseldim, ay yıldızlı formayı giydim." 

Antalya'da düzenlenen Hülya Cup Tenis Turnuvası'nda oldukça başarılı bir mücadele veren Yurttaş, izleyicilerden alkış aldı.
Yurttaş'ın Türkiye'nin en iyi 5 tenis sporcusu arasında olduğunu söyleyen Tenis Milli Takımı Antrenörü Soner Arıburnu ise, "Onunla tesadüfen tanıştık. Hayata hep güler yüzle bakıyor. Yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayata dört elle sarılıyor. Bütün engelli vatandaşlarımıza onu örnek almalarını tavsiye ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 18:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
öykü şahin IP: 78.169.228.xxx Tarih : 15.09.2008 21:44:45

bence engelli olmalarına rağmen daha üstün başarılar göstererek ülkemize bişeyler kazandırmaları harika sizleri kutlarım harikasınız ve şunu unutmayın engelli olsanızdada bence siz hem övülecek hemde taktir edilecek insanlarsınız. size hem teşekkür ediyor hemde sizi kutluyum. öykü şahin BAŞARILAR...