22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Olay çıkaran taraftara ceza

Antalya Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu, Antalyaspor-Bursaspor maçında olay çıkaran ve stat koltuklarını kıran 5 kişiye para ve 6 ay süreyle spor müsabakalarını seyirden men cezası verdi. 

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 16 Eylül 2006 tarihinde Antalya Atatürk Stadı'nda oynanan Antalyaspor-Bursaspor maçının ilk yarısında meydana gelen olaylara karıştıkları kamera görüntüleriyle tespit edilen Bahri Yeşilyurt ve Yılmaz Yıldız'a, 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 12 ve 17'inci maddesinin 2. fıkrasına aykırı davranışlardan dolayı biner YTL para cezası verildi. Bu kişiler aynı suçu işledikleri taktirde 2 bin 442 YTL ve 6 ay süreyle spor müsabakalarını seyirden men ile cezalandırılacaklar. 

Aynı maçta olaylara karıştıkları tespit edilen Berk Çoraylı, Önder Arslan, İsa Bal adlı taraftarlar ise bin 221 YTL ve 6 ay süreyle spor müsabakalarını seyirden men ile cezalandırıldı. Aynı maçta olaylara karıştıkları tespit edilen 17 kişinin kimliklerinin belirlenmesi çalışmalarının devam ettiği, bu kişilerin kimlikleri tespit edildiğinde 5149 sayılı yasa uyarınca gerekli işlemler yapılacağı vurgulandı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 15:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?