21
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Pedaller Kemer dağlarında döndü

Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları, belediyenin sponsorluğunda Kemer'de düzenlendi.

Yarışlarda Birsaspor'un üstünlüğü gözden kaçmadı. Organizasyona çeşitli bölgelerden 120 bisikletçi katıldı.

Yarışların startını, Kemer Belediye Başkanı Emin Müftüoğlu verdi. Müftüoğlu, yaptığı konuşmada, "Amacımız bisiklet sporunun hak ettiği ilgiye kavuşmasını sağlamak. Bunu gerçekleştirmek için buradayız. 1976'dan beri olimpiyatlara gidemiyoruz. Amacımız 2008'de Türk bisikletçisinin olimpiyatlara girmesini sağlamak. Sporcularımız dağ bisikletinde dünya kriterlerini yakaladı. Yol bisikletinde de B klasmanındayız. Ana hedefimiz, bisiklet sporunu hak ettiği noktaya getirmek" dedi.

Türkiye'nin Adana, Konya, İstanbul, Kütahya, İzmir, Ankara ve Antalya bölgeleri ile KKTC'den 120 sporcu yarışlara katıldı. Milli sporcuların tamamının yarıştığı şampiyonada; Elit Erkeklerde 1.32.14'lük derecesi ile Brisasor'dan Bilal Akgül birinci, 1.32.382'lik derecesi ile Yalovaspor'dan İsmail Alev ikinci ve 1.39.302'lük derecesi ile de Halil Korkmaz üçüncü oldu. Şampiyonada etapların engebeli olması, bazı sporcuların sakatlanmasına neden oldu.

Birsaspor'dan Aydın Yeşil, sağ kolunu; İstanbul bölgesinden Halil İbrahim Kaçar da köprücük kemiğini kırdı. Yarışlar sabah saat 09.00'da başladı, 16.00'da sona erdi.

Ödül töreninde konuşan Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, sporcuları kutladı. Şeker, "İnşallah gelecek yıllarda da bisiklet sporunda pedallar Kemer'de döner. Bu yarışma gelecek yıllarda daha çok sporcunun katılımıyla devam eder. Buna inanıyorum. Zorlu etapları tamamlayan tüm sporcuları kutluyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 21:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?