7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

3 güvenlikçiye fuhuştan gözaltı

Isparta'da polisin düzenlediği ‘Davras 2’ operasyonunda, 7'si yabancı uyruklu kadın, toplam 28 kişi gözaltına alındı. Zanlıların verdiği ifadelerden yola çıkan polis, biri jandarma karakol komutanı uzman çavuş, biri jandarma başçavuş, diğeri de polis memuru olmak üzere 3 güvenlik görevlisini ‘insan ticaretine yardım etmek’ iddiasıyla gözaltına aldı. 

Isparta'da fuhuş yapan yabancı kadınların olduğu duyumunu alan polis, bir süre istihbarat çalışması yaptıktan sonra geçen cumartesi sabahı, günün ilk ışıklarıyla birlikte kayak merkeziyle ünlü Davraz Dağı'nın adını verdikleri ‘Davraz 2’ operasyonunu başlattı. Isparta'nın değişik semtlerindeki 20 eve baskın düzenleyen polis, fuhuş yaptığı iddia edilen 7 yabancı kadın ile onları fuhuşa teşvik ettikleri öne sürülen 21 kişiyi yakaladı. 

Gözaltındaki zanlıların ifadelerine dayanan polis, insan ticaretine yardım ettikleri gerekçesiyle de Isparta'nın bir ilçesinde karakol komutanı olan jandarma uzman çavuş 28 yaşındaki Y.Y., il merkezinde görevli jandarma başçavuş 37 yaşındaki E.A. ve polis memuru 38 yaşındaki Z.K.'yi de gözaltına aldı. 

7 yabancı kadın ve sorguları tamamlanan 21 zanlı, adliyeye sevk edildi. Mahkemenin sınırdışı edilmesine karar verdiği frengi hastası Sivetlana Tomova ile Tsitino Eristavi, Natalia Chaganav, Farida Arastunzade, Gulnara Bagamanva, Khatua Gıgılashvili, Ayzanat Tenirbolatova ülkelerine gönderildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 16'sı tutuklandı. Güvenlik görevlilerinin ise sorgulaması devam ediyor.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 17:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?