5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Okulda 'sperm' skandalı

Isparta'nın Keçiborlu İlçesi Senir Kasabası'nda, bir ilköğretim okulu öğretmeninin derste kendi spermlerini kız öğrencilere incelettirdiği iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.

Senir Kasabası'ndaki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda fen bilgisi derslerine giren evli ve 2 çocuk babası fizik öğretmeni L.Ç'nin üreme konusunu işlediği sınıfta kız öğrencilere kendi spermlerini incelettiği yönündeki iddialar üzerine bugün Valilik oluruyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki müfettiş görevlendirildi. Isparta Valisi Şemsettin Uzun, yaptığı açıklamada, olayın incelemeye alındığını ve öğretmenin açığa alındığını belirterek, söz konusu iddiaların doğru olması halinde olayın üzüntü verici olduğunu ifade etti. Vali Uzun, "Hoş bir şey değil, öyle şey mi olur. Olay inceleniyor. Müfettiş görevlendirdik. Gereken yapılacaktır. Öğretmeni açığa aldık ama şu anda tahkikatla ilgili bir şey söyleyemem. Sonuç olarak şu anda bir şey diyemem" dedi.

L.Ç'nin olayı doğruladığı ve kendisini, "Psikolojik sorunlarım var. Tedavi olmam gerekiyor" diyerek savunduğu yönündeki soruya ise Vali Uzun, "Psikolojik sorunlarının olması ona bu hakkı vermez. Psikolojik sorunları varsa, o zaman görevini yapmaz. Herkesin psikolojik sorunu var. Olur mu öyle şey. Böyle bir konu olduysa üzüntü verici" cevabını verdi.

Geçtiğimiz cuma günü meydana geldiği iddia edilen olay, öğrencilerden birinin durumu salı günü ablasına, ablasının da babasına anlatmasıyla ortaya çıkmıştı. Senir Belediye Başkanı Arif Ünal, babanın müracaatı üzerine konuyu Keçiborlu Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmişti. Olaya el koyan Kaymakamlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaptığı araştırmadan sonra fen bilgisi öğretmeni L.Ç'yi açığa almıştı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 19:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?