5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Isparta polisinden ilginç tatbikat

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın talimatıyla, vatandaşların duyarlılıklarını ölçmek amacıyla, üzerine palto giyip, başına bere takan ve şüpheli hareketlerde dolaşan sivil polis memurları, vatandaşların ihbar etmesine fırsat bırakılmadan, durumdan haberdar olmayan polis memurları tarafından yere yatırılarak yakalandı.

Emniyet Müdürü Seyhan, Isparta'da 2007 yılında meydana gelen asayiş olaylarını değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Seyhan basın toplantısından sonra vatandaşların duyarlılıklarını ölçmek amacıyla bir senaryo uygulanacağını söyledi. Seyhan, şüpheli kişilerin vatandaşlarca polise ihbar edilmesini özendirmek amacıyla uygulanacak senaryoda, 155 polis imdat telefonunu arayarak, ihbarda bulunacak ilk beş vatandaşa baklava ikram edeceğini söyledi.

Daha sonra, üzerine abartılı bir palto giyen, başına bere takan elinde bavulu bulunan bir polis memuru, Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarak, sokaklarda dolaşmaya, bazı dükkanlara girip çıkmaya başladı. Basın toplantısına katılan gazeteciler de polis memurunun arkasından gitmeye başladılar. Henüz 155 polis imdat telefonuna ihbar gelmeden, senaryodan haberi olmayan polis memurları devriye gezerken, Kaymakkapı meydanında gezen ve şüpheli hareketlerde bulunan sivil polis memurunu fark ederek yakaladılar. Ekipler, meslektaşlarını yere yatırarak üzerine aradılar ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüler. Ancak yakaladıkları kişinin, Emniyet Müdürü Seyhan'ın talimatıyla özellikle şüpheli davranışlarda bulunan meslektaşları olduğunu öğrendiler.

Emniyet Müdürü Seyhan, vatandaşların duyarlılıklarını ölçmek amacıyla uyguladıkları senaryonun ilk aşamasının, devriye gezen polis memurlarınca bozulduğunu söyledi ve şüpheli davranışlarda bulunan polis memuru aynı kıyafet ve davranışlarda bulunarak, Isparta sokaklarında dolaşmaya devam etti.

Seyhan, uygulananın ilk bir saati içerisinde 155 polis imdat telefonuna ihbarda bulunulmadığını belirterek, ''İlk 5 ihbarı yapan vatandaşlara baklava ikram edeceğim'' dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 12:57:53
Güncelleme :22 Ocak 2008 Salı 13:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?