5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Başkan'ın koruması tutuklandı

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın, Zaman Gazetesi'nde hakkında çıkan bir haberle ilgili makamına çağırdığı Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi Arif Bayram Taş ile CHA muhabiri Mustafa Altıntaş'ı dövdüğü iddia edilen koruma görevlisi Fatih Sarıoğlu tutuklandı.

Dayak yediklerini iddia eden gazetecilerin Isparta Cumhuriyet Savcılığı'na yaptıkları suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde koruma Fatih Sarıoğlu gözaltına alındı. Sarıoğlu'nun adliyede yapılan sorgusunun ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

Gazetecilerin avukatı Mesut Akar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın koruma görevlisi olarak çalışan Fatih Sarıoğlu'nun söz konusu dayak olayını kabullendiğini, hakkında düzenlenen evrakla sevk edildiği nöbetçi mahkemece, 'Ölümle tehdit, darp ve müessir fiil' suçlamalarıyla tutuklandığını açıkladı.

Mesut Akar, Fatih Sarıoğlu'nun Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü kadrosunda bulunmasına rağmen, koruma görevlisi olarak çalıştırıldığını da belirtti.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 18:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?