5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Belediye'de ikinci darp vakası

Isparta Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü'nün, belediyede boş bir odaya çağırdığı eski Personel Müdürü Veli Toraman'ı darp ettiği iddia edildi.

İddiaya göre, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü tarafından darp edilen Yeni Halk Pazarı Komisyonu'nda görevli eski Belediye Personel Müdürü Veli Toraman, olaydan hemen sonra arkadaşları tarafından Isparta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Toraman, Kanrı Deresi'ndeki çöp işletmesinde görevlendirildiğini öğrenince Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne gittiğini ve 'Böyle iş mi olur' diyerek tepki gösterdiğini, bunu gören bir şahsın Ahmet Görgülü'ye konuyu ilettiğini söyledi.

Bir müddet sonra Görgülü'nün sekreteri tarafından aranarak acil olarak makamında beklendiğini söylendiğini kaydeden Toroman, bunun üzerine Görgülü'nün makamına gittiğini belirtti. Toroman, Görgülü'nün kendisine hiçbir şey söylemeden çok ağır küfürler ettiğini ve tekme tokat darp ettiğini öne sürdü. Bu darp karşısında makama olan saygısından dolayı sessiz kaldığını söyleyen Toraman, "Belediye Başkan Yardımcımız hiçbir şey söylemedi. Sadece küfürler etti ve daha sonra vurmaya başladı. Başıma defalarca vurdu. Elimi bile kaldırmadım. Çünkü kendisi başkan yardımcımızdır, orası da bir makamdır. Kendimi kan revan içinde dışarı attım ve arkadaşlarımı aradım. Beni onlar hastaneye getirdi" dedi.

Belediyede personelle dama taşı gibi oynadığını iddia eden Veli Toraman, ekmek parası olduğu için kimsenin ses çıkaramadığını söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü'den şikayetçi olduğunu belirten Toroman, "Benim yerimi defalarca değiştirdi. Her 2-3 ayda bir yerimizi değiştiriyorlar. Böyle mi olması gerekiyor. Bizimle dama taşı gibi oynuyorlar" diye konuştu.

Yaptığı açıklamanın ardından röntgen çekilmeye götürülürken baygınlık geçiren Toroman, sedyeyle Acil Servis'e getirilerek tedavi altına alındı.

Bu arada, Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen Isparta Şube Başkanı Suat Tanyeri de, Belediye Temizlik İşleri Müdürü olarak görev yaptığı dönemde kendisinin de bu tür olaylarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Kendilerinin hayati güvencelerinin olmadığını öne süren Tanyeri, bu konuda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın makamında Zaman Gazetesi muhabiri ve temsilcisi darp edilmiş, olay ülke gündemine oturmuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 16:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?