3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Çift sıra araç park edenler yandı!

Isparta Valisi İsa Parlak, şehrin ana caddeleri üzerinde artış gösteren uzun süreli ve çift sıralı araç parkı yapanlara müsamaha gösterilmemesi hususunda Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne talimat içerikli yazı çıkardı.

Isparta'da trafik akışının düzenli olarak sağlanması gerektiğini belirten Vali İsa Parlak, araç sürücülerinin kendilerine gösterilen iyi niyeti suistimal etmemesi gerektiğine dikkat çekti. Trafik ekipleri özellikle bankaların bulunduğu Mimar Sinan Caddesi ile şehrin en kalabalık caddelerinden Cumhuriyet ve 6 Mart Caddesi üzerinde meydana gelen park yığılmalarına anonslu ikaz yöntemiyle müdahale ediyor, aracını kaldırılmayan araç sürücülerine ise para cezası uyguluyorlardı. Ancak sürücülerin bu iyi niyeti suistimal edip parkları çift sıraya taşıması Valiliği harekete geçirdi. Isparta Valisi İsa Parlak bu duruma müdahale etti ve Emniyet Müdürlüğü'ne bir yazı çıkarıp "Çift sıralı parklara kesinlikle taviz verilmeyecek" dedi. Vali İsa Parlak ayrıca trafik ekiplerinin araç parklarıyla ilgili yaptığı çalışmalara sürücülerin yardımcı olmasını istedi.

Isparta'nın işlek caddelerinde bundan böyle parklar 10 dakika kısa süreli olacak, ayrıca çift park kesinlikle yapılmayacak. Tek sıralı parklarda ise 10 dakikanın aşılması halinde direk ceza işlemi tatbik edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 21:10:21
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?