4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Esnaf iz peşinde

Isparta'da otomobilini kilitleyerek banka şubesine giren Murat Bayraktar, kendisini izleyen 3 kişi tarafından dolandırılarak soyuldu.

Hırsızları bulmak için dedektif gibi çalışan Murat Bayraktar, bankanın güvenlik kameralarından kendisini soyanları tespit etti. Metropol kentlerde yaşanan hırsızlık olaylarının küçük Anadolu kentlerine yansıması polisle vatandaşı karşı karşıya getirdi.

Isparta'da aracını kilitleyerek banka şubesine giren Murat Bayraktar, kendisini izleyen 3 soyguncu tarafından dolandırıldığını dedektif gibi çalışarak adım adım çözdü.

Bankaya giren Bayraktar'ı takip eden bir kişi, "Ağabey aracı ileriye çeker misin, ağabeyim mal getirecek" diyerek aracı 3 metre öne alınmasını sağladı. Bu arada ikinci şahıs aracın kapanması esnasında sağ arka kapıyı açık bıraktı. Bayraktar bankaya geri döndü. Açık bulunan arka kapıdan dizüstü bilgisayarı, kredi kartlarını, Bayraktar'ın eşine ait altınları alan şebeke olay yerinen uzaklaştı. Bütün bu olaylardan habersiz olan Bayraktar, 20 metre ileride trafik polisine dolandırıldığını söyledi.

Polis tarafından ifadesinin alınmasının ardından çaresiz şekilde evine dönen Bayraktar, olayın şokunu atlatınca tekrar bankaya giderek güvenlik kamera görüntülerini aldı. Polisin elinde olmayan görüntülere kilitlenen Bayraktar, aracından dizüstü bilgisayarı çalan şahsı gördüğünü ifade ederek, "Ben yandım, başkaları yanmasın. Bu toplumun kanayan yarası. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Evliyim, eşim bir ay sonra doğum yapacak, orta halli bir gelirim var. 7 milyar tutarında eşyalarım ve birçok özel bilgim çalındı. Yaşadığım olay bir dram. AB yasalarını gerekçe gösteren polis 'elim kolum bağlı' diyor. Ben sözde köftecilik yapan mafyaların eline mi düşeyim? Bu mantığı anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.

Bayraktar, hırsızlara da seslenerek, "Benim hırsızlarım, ya gelin çaldıklarınızı getirin ya da sizi girdiğiniz delikten çıkarmasını bilirim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 11:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?