5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Gazeteciyi dövdüğü iddiası

Isparta Cumhuriyet Savcılığı, makamında gazetecilere dayak atıldığı iddia edilen Belediye Başkanı Hasan Balaman ile koruması ve danışmanı hakkında 1 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açtı.

Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi Arif Bayram Taş ve Cihan Haber Ajansı Isparta Muhabiri Mustafa Altıntaş`ın şikayetini dikkate alan Cumhuriyet Savcılığı, Balaman ile koruması Fatih Sarıoğlu ve danışmanı Aykut Okur hakkında, ``kasten adam yaralamak ve tehdit`` suçundan, 1 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle, Asliye Ceza Mahkemesi`nde dava açtı.

Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi Taş ile Cihan Haber Ajansı Muhabiri Altıntaş, 9 Şubat`ta Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman`ın makam odasında dövüldükleri iddiasıyla savcılığa başvurmuşlardı.

 

Duruşma 7 Nisan'da

Makamında 2 basın mensubunu darp ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın duruşmasının 7 Nisan'da yapılacağı bildirildi.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın makamında meydana gelen ve 2 basın mensubunun yaralandığı darp olayıyla ilgili iddianamenin savcılık tarafından tamamlanmasının ardından dava açıldı. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hasan Balaman'ın 1 yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor. 'Hakaret, basit ve kemik kırığına yol açacak şekilde yaralama' suçlarından açılan davada, Balaman'a Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) değişik maddelerinin tatbiki öngörülüyor. İlk duruşmanın ise 7 Nisan'da 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 13:24:32
Güncelleme :13 Mart 2006 Pazartesi 13:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?