4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Ağrı04, Doğubayazıt’ı eli boş gönderdi

-27 derecede, karlı zemin üzerinde oynanan Ağrı04 spor – Doğubayazıt Belediye spor karşılaşması Ağrı04 sporun 3-2 galibiyeti ile sonuçlandı.


Karşılaşmayı TFF 2.Lig hakemlerimizden Recep Duru yönettiği. Maçın golleri ve dakikaları şöyle
Dakika 14 – Erol’ un Sağ taraftan ceza alanına gönderdiği top Abdullah’la buluştu. Abdullah’ın vuruşuyla top kaleci Kenan’ ın bacaklarının arasından ağlarla buluştu. Bu golle Ağrı04 spor 1-0 öne geçti.

Dakika 27 – Halit’in soldan taşıdığı topta, Ceza alanına atılan ortaya kafasını uzatan Kemal Doğubayazıt’ın ilk golünü kaydetti .

Dakika 64 – Doğubayazıt Belediye spor atağında Ağrı04 spordan Kaleci İsmail’in hatasını Ayhan affetmedi. Ve Doğubayazıt Belediye sporu 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Dakika 70 – Ağrı04 Sporda Erbay’ın yerine Ferdi oyuna girdi.

Dakika 74 – Gökhan önünde bulduğu topa, Sol ayağının içi ile mükemmel bir vuruşla Doğubayazıt Ağlarını havalandırdı. Ağrı04 bu golle beraberliği yakaladı. 2-2

Dakika 82 – Erol’un pasında Ferdi kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sol ayağının içi ile kalecinin sağından topu ağlara bıraktı. Bu golle Ağrı04 spor 3-2 öne geçti

Dakika 90+4 – Maçın hakemi Recep Duru, son düdüğünü çalarak maçı bitirdi. Ağrı04 spor bu galibiyet ile Şampiyonluk yarışında Doğubayazıt Belediye spor engelini aşmış oldu.

Karşılaşmayı Diyadin, Doğubayazıt ve Patnos spor taraftarları karşı türümünde birlikte izlerken, Diğer tarafta Tutak, Diyadin Belediye, Sanayi spor ve Tedaşspor taraftar, yönetici ve futbolcuları birlikte izlediler.

Karşılaşmanın ilk yarısının bitimine doğru Doğubayazıt Belediye Spor basın sözcüsü Selahattin Kaçuru’ nun tavırlarından dolayı, Maçın hakemi müsabaka alanında bulunan tüm basın mensuplarının saha alanının dışına çıkarılmasını istedi.

Karşılaşmanın en dikkat çeken yanı ise iki takım arasında kalite farkının denk olması idi. Fakat ağrı04 sporun Teknik Patronu Sacit Demir’ in oyuna zamanında ve yerinde yaptığı müdahaleler, karşılaşmanın ağrı04 lehine sonuçlanmasında önemli bir faktör olarak yer aldı.

Karşılaşmayı birlikte izleyen Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Erkan Kösedağ, Futbol İl Temsilcisi Fuat Erdem ve ASKF Genel Kurul Delegesi Savaş Aydın müsabaka sonunda ağrı04 Spor ekibini başkan ve yöneticilerini kutlayarak başarı dileklerini sundular.

Karşılaşma sonunda Ağrı04 Spor Teknik direktörü Sacit Demir, Sezon boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını bu maçta aldık. Bundan sonra önümüz açık. Amacımız bu ilde bir profesyonel takım olabilmesi için çaba sarf etmek. Dedi.


Maç sonunda açıklama yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Erkan Kösedağ “ Ağrı’nın en iyi oynayan iki ekibi bu gün karşı karşıya geldi. İki takımda mutlak suretle galibiyeti istiyordu. İki takımda bulduğu pozisyonları değerlendirmeye çalıştı.

Zeminin kötü, havanın soğuk olması bu maçı çok zor bir duruma soktu. Bu yüzden Futbola negatif etki eden zemin ve havanın etkisini iki takım üzerinde de gördük. İki takımda futbolun gerektirdiği her şeyi yapmaya çalıştı.

En önemlisi kaybeden takımın maç içinde de maç sonunda da herhangi bir gerilim yaşatmadan Fair-Play çerçevesi içerisinde rakibini tebrik ederek sahadan ayrılması oldu. Bu nedenle Doğubayazıt Belediye Spor futbolcularını tebrik etmek istiyorum.

Bu gün yenilmiş olabilirler ama bu maçta her türlü skor çıkabilirdi. Keşke bu maç karsız bir zeminde ve sıcak bir havada oynansa idi. Çünkü son 3 sezon içersinde Ağrıda izlediğim en zevkli maçtı. “ dedi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 01:09:45
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 14:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?