4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Zeynel Alptekin’e 2 Maç Ceza

Tedaşspor Antrenörü Zeynel Alptekin’e Disiplin Kurulu Zeynel Alptekin' e 2 maç ceza verdi. 

Tedaşspor Antrenörü Zeynel Alptekin, Ağrı04 spor maçında, maçın hakemine karşı agresif tavırlar sergilemiş, Karşılaşmanın hakemi, Zeynel Alptekin’i türübünlere yollamıştı. Hakemin bu kararınada itiraz eden Zeynel Alptekin, çıkmamakta direnince , Maçın hakemi Recep Duru, yardımcılarını çağırarak bir süre oyunu durdurdu. Tedaş Kulüp Başkanı Yılmaz Karaoğlan’ın araya girmesi ile Zeynel Alptekin türübünlere çıktı. Karşılaşmanın oyun akışını bozduğu gerekçesi ile Disiplin Kurulu Zeynel Alptekin' e 2 maç ceza verdi.

Disiplin kurulu kararı şöyle.

Ağrı Amatör Liginin 8. haftasında oynanan A grubu Tedaş Spor - Ağrı04 spor müsabakasında; müsabaka devam ederken 75. dakikada Tedaşspor antrenörü Zeynel Alptekin, Karşılaşma hakemine sözlü olarak saldırıda bulunmuş, ve disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Disiplin kurulu raporları incelemiş ve Tedaşspor Antrenörü Zeynel Alptekin

a) Müsabaka devam ederken, karşılaşma hakemine sözlü saldırıda bulunmuş
b) Oyun alanını terk etmesi için yapılan birinci ikazda bu kuralı yerine getirmeyerek oyun alanında kalmış ve sözlü saldırıya devam etmiştır.
c) Maçın hakeminin 2. ikazından sonra oyun alanını terk etmeyerek, müsabaka hakeminin oyunu durdurmasına ve müsabakanın akışı içerisinde oynanamasına engel olmuştur.

Bu nedenlerden dolayı Futbol Disiplin Talimatının 40. maddesinin a bendinde yer alan Müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler ibaresi ne istinaden 3 (üç) maç ile cezalandırılmış, Temsilci raporlarında bu ihlalin neden olduğu kusurdan vazgeçerek kuralı uyguladığı anlaşıldığından Zeynel Alptekinin cezası Disiplin kurulunun takdir hakkı kullanılarak 2 (iki) maça indirilmiştir.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 03:56:51
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 14:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat selami incefikir IP: 85.104.27.xxx Tarih : 13.11.2008 21:43:52

Zeynel abi biraz sakin ol,Ağrının sana ihtiyacı var.Umarım beni hatırlarsın. Recep kardeşimin neden amatör maç larını yönettiğini anlayamadım,Klasman hakemi değilmiydi. 12 sene öncesine Ağrıda geçen günlerimi hatırladımda pek birşey değişmemiş.