4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Başkan amatörlerin sorunları anlattı

Ağrı Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan Kösedağ, Amatör Spor kulüplerimiz sıkıntılı bir sürece girdiler. Hem Amatör Lig hemde Gençler ligi kategorilerine birlikte mücadele edecek kulüplerimizin çektiği sıkıntıları bir nebzede olsa hafifleten önlemlerin alınması gereklidir. Kösedağ, Kulüplerin sorunlarını şöyle sıraladı.

Kulüplerimizin en büyük sıkıntısı lige katılım, tescil ve transfer bedellerinin yarattığı ekonomik sıkıntıdır. Bir takımın bir sezonda A– Takımına 20 , Genç Takımına 20 oyuncu lisansı yapabilmesi için ve yine aynı sezonda lige katılım yapabilmesi için yaklaşık 1000 ytl nin TFF hesabına yatırılması gerekmektedir.

• Kulüplerimiz malzeme sıkıntısı yaşamaktadır. Özellikle kış memleketinde spor yaptıkları için Vidalı ayakkabı kullanmak zorundalar. Bu ayakkabıların maliyeti,normal spor ayakkabılarında iki kat fazla. Buda bir ekonomik yük yaratmaktadır.

• Kulüplerimiz ekonomik sıkıntılarından dolayı Gençler kategorilerinde müsabakalara katılamadığı için alttan yetişen oyuncunun eksikliği lig boyunca kendini göstermekte ve bir sonraki yıllarda kulübün oyuncusunun olmaması nedeni ile lige katılımı güç duruma sokmaktadır.

• Kulüplerimizin deplasmanlara gidiş-gelişlerinde araç sıkıntısı yaşanmaktadır. Özellikle İlimizi temsilen gidecek ekiplerin en büyük sıkıntısı gidecekleri illerde konaklama ihtiyaçlarının karşılanamamasıdır.

• İlimizi temsil edecek olan ekibin hazırlık maçları, ve kamp döneminde uygun ortam hazırlanamamaktadır.

• İlimizde Minikler ve Yıldızlar ligleri Türkiye Futbol Federasyonunun kuruluşundan bu güne kurulamamıştır. Tek neden ekonomidir.

• Kulüplerimizin hiçbirinde kulüp idari binası bulunmamaktadır.

Bu sıkntıların ancak sponsorluk ve yerel yönetimlerce halledilebileceğini söyleyen Kösedağ, Polisin, doktorun, bazen bir öğretmenin bile yapamayacağını spor yapabiliyor. Spor yapan insan şiddetten uzak kalırken, sağlıklı büyüyor, aynı zamanda bir eğitim alıyor. Yatırımı spora yapmanın faydalarını günü birlik değil, uzun vadede görebiliriz. dedi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 04:29:06
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 14:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?