8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Köylülerin cirit keyfi

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Çıplaklı köyünde yapılan cirit müsabakasında ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Çıplaklı köyü Doğanpınar Atlıspor Kulübü'nün organizesiyle Çıplaklı köyü ile Darboğaz köyü atlı cirit takımları arasında müsabaka yapıldı. Bir köpeğin oyun alanından ayrılmadığı müsabakada bir ciritçi ise iki defa aynı yerde attan düşmesine rağmen oyununa devam etti.
Köylülerin izlediği müsabakada ciritte alana inen bir köpek ciritçilere zor anlar yaşattı. Bir süre at üzerinden köpeği alan dışına çıkarmak isteyen ciritçiler başarılı olamayınca köpek de atların arasında dolaştı. Cirit müsabakasında Özkan Aydoğdu (29) isimli ciritçi de iki defa aynı noktada attan düştü. Aydoğdu ikinci düşüşünde atın gemine sıkı bir şekilde sarılarak atın kaçmasını önledi ve tekrar ata binerek müsabakaya devam etti.

Aydoğdu, ciriti düşe kalka öğrendiğini söyledi. Yaklaşık bir saat süren müsabaka boyunca birçok ciritçi zeminin azizliğine uğradı ve attan düştü. Bir binicinin attan düşer düşmez ani bir hareketle ve ustalıkla tekrar atına binip cirite devam etmesi ise büyük beğeni topladı. Ciritçilerin zaman zaman hakim olamadığı atlar seyircilerin arasına daldı. Bir ciritçinin fırlattığı sopanın rakip oyuncusunun kafasına değmesine sinirlenen bir vatandaşsa gençleri uyarmak için sinirli bir şekilde oyun alanının içine girdi.

Önemli bir kazanın yaşanmadığı cirit müsabakası Çıplaklı köyünün 17-8 üstünlüğüyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 12:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?