4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Çevik'ten Doğusan'a: Sözünüzde durun!

Kristal iş Erzincan şube Başkanı İsmail Çevik düzenlediği basın toplantısında Doğusan işverenini verdiği sözlerin arkasında durmaya davet etti. Çevik, “Sözünüzde durun. Yöneticiliğin asgari gereği verdiği sözün gereklerini yerine getirmektir” dedi.

Kristal İş Erzincan Şube Başkanı İsmail Çevik bir basın toplantısı düzenleyerek, Doğusan yönetim kurulu başkanı Yaşar Karayel ve diğer işveren yetkililerini sözlerinin eri olmaya ve verdikleri sözün gereğini yapmaya çağırdı.

Dün Kristal İş Erzincan şube Başkanlığında sendika üyelerininde katılımıyla basına bilgi veren İsmail Çevik, Doğusan işverenine çağrıda bulunarak kendilerine verdikleri sözleri yerine getirmelerini istedi.

Doğusan işverenleri ile masada anlaşma yaptıklarını faka işverenlerin verdikleri sözlerin arkasında durmadığını ifade eden Kristal İş Erzincan şube Başkanı İsmail Çevik şöyle konuştu:

“Bilindiği gibi Kristal-İş Sendikası uzun yıllardan beri Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş’de örgütlüdür ve yıllardır üyesi işçiler adına toplu iş sözleşmesi bağıtlamaktadır. Sendikamız her zaman Doğusan işyerinin sorunlarının farkında olmuş, üyelerimizin ve işletmenin geleceği için sorumlu davranmış, özverili bir tutum takınmıştır. Nitekim bu anlayış çerçevesinde Mayıs 2005’te 2005-2006 dönemini kapsayan yeni bir toplu iş sözleşmesini bağıtladık. Sözleşme müzakereleri sırasında işveren yetkilileri bekçi, şoför ve bahçıvanlar tarafından yapılmakta olan işler için şirket dışından hizmet alımı yapmak istediklerini dile getirdiler. Sendikamız söz konusu kadrolarda çalışan üyelerimizin işletme içine alınması ve işlerinin devamının sağlanması koşuluyla bu öneriyi kabul etmiştir. Işveren yetkilisi olarak müzakere yürüten Bayındırlık Bakanı Müsteşar Yardımcısı ve Doğusan Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yaşar Karayel ve diğer yönetim kurulu üyeleri Sayın Ali Kaya ve Kemal Akpınar sendikamız tarafından yapılan bu öneriyi müzakere masasında kabul ettiler. Işveren yetkilileri dışarıdan hizmet satın alınacak işlerde çalışan işçilerin işletme içine aktarılması ve işlerinin devamı konusunda söz verdiler. Ancak sıra uygulamaya gelince Sayın Yaşar Karayel verdiği sözlerin gereğini yerine getirmekten kaçınıyor. Üyelerimizi işten çıkarmaya çalışıyor. Dün masada verdiği sözden bugün dönüyor. Çalışma barışının temel şartı tarafların verdikleri sözlerin arkasında durması ve gereğini yapmasıdır. Sendikamızın önerisi son derece makuldür. İşyerinde 30’a yakın işe yeni girmiş geçici işçi vardır. Işten çıkarılmak istenen üyelerimiz ise ortalama 20 yıllık kıdeme sahiptir. 20 yıllık kıdemi olan işçiyi işten çıkarmak hangi adalete, hakkaniyete sığar? Sayın Yaşar Karayel ve diğer işveren yetkililerini sözlerinin eri olmaya ve verdikleri sözün gereğini yapmaya çağırıyoruz. Masada verilen sözler yapılan taahhütler tüm tarafları ve kurumları bağlar. Biz kurum olarak verdiğimiz sözün arkasında durmayı bir onur sorunu olarak görürüz ve bu yüzden sözümüzün gereğini yerine getirmek için sonuna kadar çaba harcarız. Aynı şekilde bize verilen sözlerin de gereğinin yerine getirilmesini isteriz. Verilen sözlerin yerine getirilmesi çalışma barışının ön koşuludur. Doğusan işverenine bir kez daha çağrı yapıyoruz: Sözünüzde durun. Yöneticiliğin asgari gereği verdiği sözün gereklerini yerine getirmektir."

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 11:07:22
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 12:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?