4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Dane mısır üreticisi dertli

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından işletmesi yapılan dane mısır kurutma tesisleri kısa süreli aksaklığın ardından tekrar faaliyete geçti. Pancar üreticisine alternatif ürün olarak önerilen dane mısır üretiminde bu yıl istenilen oranda gelişme sağlanırken ne yazık ki ürünün piyasa değeri beklenenin altında seyrediyor.

Geçtiğimiz yıl piyasada 360 ykr ye alıcı bulan dane mısır, ürün piyasasındaki dalgalanma nedeni ile bu yıl Türkiye borsalarında fiyat 200 ykr ye kadar düştü. Geçtiğimiz haftalarda tesiste meydana gelen arıza nedeni ile Tarım il Müdürlüğü bünyesinde işletilen dane mısır kurutma tesisleri 10 gün hizmet verememişti.

Erzincan da makinenin tamirinin yapılamaması nedeni ile tesisler uzun süreli durunca, dane mısır üreticileri hasat’ı da doğru orantılı olarak gecikti. Şuanda tesisin tam kapasite olarak çalıştığını dile getiren Tarım il müdürü Abdulbaki Şahin ülkemizde bir yıl para eden ürünün bir sonraki yıl üretiminin fazla olması nedeni ile para etmediğini dile getirerek borsadaki fiyatlara müdahale edemediklerini fakat üreticinin mağduriyetini engellemek için pankop ile iş birliği yapıp ürünü daha iyi fiyatlara satılmasını hedeflediklerini söyledi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 09:31:21
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 14:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?