4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Defterdarlıktan seminer

Kamu mali yönetim ve kontrol kanununun yürürlüğe girecek olması nedeniyle Erzincan Defterdarlarlığı tarafından eğitim seminerleri veriliyor.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen eğitim seminerlerine 29 merkez ,ilçe ,belde ve kasaba belediyeleri personeli, 9 merkez ,ilçe ve belde özel idare personeli, 5 de bunlara bağlı birlikler personellerinden olmak üzere toplam 43 kişi katıldı.

Seminerlerin 5 gün süresince devam edeceğini belirten Erzincan Defterdarı Ali Sormaz, daha öncede defterdarlık personeline bu noktada hizmetiçi eğitim verildiğini ifade etti. Verilen eğitim seminerleri hakkında bilgi veren Sormaz şöyle konuştu: 

“1050 sayılı muhasebe umumiye kanunu 1.1.2006 yılından itibaren yürürlükten kalkacak bunun yerine, 5018 numaralı kamu mali yönetim ve kontrol kanunu yürürlüğe girecektir. Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu bütün kamu kurum ve kuruluşlarının Mali yönetimini ve muhasebe ve raporlama tekniklerini içeren bir kanun tabiri caiz ise mali mevzuatın ana yasası hüviyetinde bir kanun. Bu kanunun yürürlüğe girecek olması nedeni ile biz kendi personelimize kamu mali yönetim ve kontrol kanunu hususunda iki haftalık bir eğitim verdik. Bakanlığımızın geçtiğimiz hafta bizlere göndermiş olduğu yazılı bir açıklamaya istinaden yaklaşık 43 personele bunlardan 29 tanesi merkez, ilçe, belde ve kasaba belediyeleri personeli, 9 tanesi merkez, ilçe ve belde özel idare personeli, 5 tanesi ise bunlara bağlı birlikler personellerinden oluşmaktadır. Bugün halk eğitim merkezi salonunda başlattığımız bu personellere yönelik eğitim 5018 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol kanunu 2. mevzuatı mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetmeliği hakkında eğitim çalışmamız bugün başladı hafta sonuna kadar devam edecek. Bu çalışmalardan muradımız 1.1.2006 yılın da yürürlüğe girecek olan yeni bir mevzuatın uygulayıcılarını oluşturmak. 2006 yılına hazırlıklı girilmesi bakımından çok farklı bir mevzuat ile girileceği bakımından gerek merkez ve belediyelerimiz gerek merkez ve ilçe özel idarelerimizin kasaba belediyelerimizin ve bunlara bağlı birlik personellerinin 2006 yılı içersinde sorun yaşamamaları için bu eğitime azami iğliyi göstermeleri gerekmektedir. ben bu mevzuatın teşkilatımıza eğitimi alan ve veren kamu kurum ve kuruluşlarımıza hayırlar getirmesini canı gönülden diliyorum.”

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 00:00:00
Güncelleme :19 Aralık 2005 Pazartesi 12:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?