4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

El emeği çelik kapı

Erzincan'da yıllardır metal işleriyle uğraşan 32 yaşındaki Nevzat Güler'in yaptığı tarihi ve nostaljik figürlerle süslü çelik kapılar ilgi çekiyor.

Sanayi Çarşısı'ndaki küçük dükkanında değişik modellerde kapılar yapan Nevzat Güler, 11 yaşından beri baba mesleği kaynakçılıkla iç içe olduğunu belirterek, "Son yıllarda perforje denilen değişik şekil ve desenlerdeki demir elemanlardan yapılan metal işleri ilgi görüyor. Artık müşterilerimiz klasik profil, sac ve lama demirler yerine daha ilginç şekil ve desenleri bulunan perforjeleri tercih ediyor. Biz de müşterinin isteğine göre, onun taleplerini azami ölçüde karşılayarak kapı, pencere parmaklığı ve balkon muhafazası gibi demir işleri yapıyoruz" dedi.

Son zamanlarda evlerin ve apartmanların ana giriş kapılarında perforje ağırlıklı çelik kapıların tercih edildiğini dile getiren Nevzat Güler, bu tür kapılarda el emeği ve işçiliğin diğerlerine oranla daha fazla olduğunu söyledi. Piyasada satılan klasik çelik kapıların fiyatlarının 350 YTL ile bin 500 YTL arasında değiştiğini kaydeden Nevzat Güler, kendisinin imal ettiği perforjeli çelik kapıların ise 500 ile 750 YTL arasında bir fiyata mal olduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 12:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?