4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Erzincan esnafını tercih edin

Erzincan’da ve özellikle köylerde son günlerde görülmeye başlanan kapıdan satışlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Necmettin Ünal Erzincan esnafının kapıdan satış yapanlardan daha ucuz kaliteli ürün sattığını açıkladı.

Kapıdan satış yapanların sarf ettiği süslü kelimelere kanılmaması gerektiğini ifade eden Necmettin Ünal, “Erzincan’da son günlerde kapıdan satışlarda oldukça büyük bir artış yaşanmaktadır. Kapıdan satışlar geçtiğimiz yıllar içerisinde de vardı bu yılda aynı şekilde devam ediyor. Kapıdan satışlar hemşerilerimizi gelecekte çok büyük sıkıntılara sokacak, geçtiğimiz yıllar içerisinde de uyarı mahiyetinde açıklamalar yaptık. Burada en büyük görev ev reislerine düşmektedir" dedi.

Evde kalan bayanları ev reislerinin tembihlemesi gerektiğinin altını çizen Ünal; kapıdan satış yapan şahısların direk bayanlar ile irtibat kurduklarını, hatırlatarak. "Bu kişilerin kullandıkları cazibeli sözlere Erzincanlı hemşerilerimiz kanarak satılan ürünleri hemen alıyor. Fakat aldıkları ürünün ömrü her defasında kısa sürüyor, bu ürünü vatandaş ya bir kere yada 2 keke kullanabiliyor. Bu konu hakkında Ticaret Sanayi İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve ayrıca Tüketici Hakları İl Hakem Heyeti Başkanı Şemistan Erdoğan vatandaşları uyarmıştı. Vatandaşlarımız kapıdan satış yapan nereden geldiği ne sattığı bilinmeyen kişiler yerine Erzincan esnafından alış verişini yapmalıdır. Yarın bir gün alınan üründe bir ayıp arıza meydana geldiği zaman başvuracağı bir yer olur ve ürünün değiştirilmesi mümkün olabilir. Ben esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanı olarak Erzincan halkını bir kere daha uyarmak istiyorum. Kapıdan satışlara rağbet etmeyin, kaliteyi cazibeyi Erzincan esnafından arayın, göreceksiniz ki Erzincan esnafının sattığı ürünler kapıdan satış yapanlarınkinden daha kaliteli ve uzun ömürlüdür. Erzincan esnafı diğer illerin esnafları ile karşılaştırıldığında fiyatların Erzincan’da daha ucuz olduğu görülmektedir” şeklinde konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 09:11:41
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 14:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?