4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'Esnaf iflas etti!'

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe Erzincan esnafına ziyaretlerde bulunarak esnafın sıkıntılarını dinliyor. Meclisin tatile girmesi ile birlikte Erzincan’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı Coşkun Yılmaz ile birlikte dün Erzincan esnaflarına yönelik ziyaretlerde bulundu.

Yapılan ziyaretler esnasında esnafın dertleri ve sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Erol Tınastepe Erzincan esnafının ciddi bir şekilde kriz içerisinde bulunduğunu kaydederek kimsenin esnafın derdini sıkıntısını dinlemediğini belirtti.

Özellikler Erzincan Organize Sanayi bölgesinde işlerin çok ağır yürüdüğüne değinen Milletvekili Tınastepe “Erzincan esnafı ciddi anlamda kriz içerisinde, işsizlik hat safhada. Erzincan esnafının en çok beklediği gurbetçilerin ilimizde yoğun olduğu şu dönemde bile esnafın hali pekte iyi sayılmaz. Halk bankası esnafa kredi vermemek için kırk dereden kırk su getiriyor. Türkiye bu durum gelmemeliydi. Bankaların esnafın peşinde koşması gerekirken, içinde bulunduğumuz şartlarda esnafa kredi bile verilmiyor” şeklinde açıklamada bulundu. Erzincan esnafının %70’inin iflas ettiğine dikkat çeken Milletvekili Tınastepe “Türkiye de ciddi anlamda yatırımlar yurt dışına yöneliyor. Ürünlerini yurt dışında üretiyor Türkiye de satıyorlar. Türkiye kan kaybediyor. Yatırımcının asıl amacı para kazanmaktır, para kazanamayacağını anlarsa yatırım yapması beklenemez. Erzincan’da yatırımın artırılması için yatırımcıya daha fazla olanaklar sunulmalıdır. Bunun için iktidar partisindeki arkadaşlarımızın bu konu ile ilgili acilen çalışmalar yapması gerekmektedir” diye konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 08:27:45
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 14:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?