4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

“Hayvancılık sektörü geliştirilecek”

Kemah, İliç ve Kemaliye'de incelemelerde bulunan Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, “Bu ilçelerimizin gelişmesinin tek yolu buralarda hayvancılık sektörünü geliştirmektir” dedi.

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü ilçelerde bulunan halkın tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektörünün daha da geliştirilmesi için yeni projeler üretmek için harekete geçti.

Kemah, İliç ve Kemaliye ilçelerinde bir takım incelemelerde bulunan Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, bu ilçelerin kalkındırılması için bölgede hayvancılık sektörünün geliştirilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Kemah, Kemaliye ve İliç’te kaymakam ve belediye başkanları ile görüşen Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, bölgelerde ekonomik kalkınmanın sağlanabilmesi için neler yapılabileceğini yerinde görmek üzere bölgeye gittiklerini kaydetti. Burada bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Şahin şöyle konuştuL: 

“Kemah, İliç ve Kemaliye ilçelerimiz her geçen gün göç veren ilçelerimizdir. Biz bu göçü engellemenin tek çaresinin bölgede istihdam sağlayabilecek tesislerin kurulması olduğunu düşünüyoruz. Şimdi Müdürlük olarak bu ilçelerimizde neler yapabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Bölgede bulunan ilçelerimizin coğrafi yapılarını göz önüne alırsak buralarda kalkınmanın ilk şartının hayvancılık olduğu dikkat çekecektir. Bölgede hayvancılık sektörü için gereken tüm şartlar mevcuttur. Burada yaşayan insanlarımızın ekonomik anlamda güçlenmeleri bu insanlarımızın doğduğu toprakları terk etmesinin önüne geçecektir.

Bu ilçelerimizde daha da ön plana çıkan nokta ise son zamanlarda dünya gündemine de oturan organik hayvancılık konusudur. Bölgede organik hayvancılık için her türlü faaliyet rahatlıkla yapılabilecektir. Bilindiği gibi Bakanlığımız kırsal bölgede kooperatifler aracılığı ile hayvancılık sektörünü geliştirmek için büyük bir çaba sarf etmektedir. 2005 yılı içerisinde bu ilçelerimizde daha önce projeler uyguladık. Kemah ilçemizde Maksutuşağı, Alp, Doğanbeyli ve Hakbilir köylerinde uygulamaya koyduğumuz Damızlık Sığır Yetiştiriciliği projeleri ve Kemaliye ilçemizin Başpınar köyünde uyguladığımız sığırcılık projeleri başarılı bir şekilde devam ettirilmektedir.

Bu iki ilçemiz büyükbaş hayvancılık açısından son derece uygun imkanlar sağlamaktadır. Yine İliç ilçemizde ise koyunculuk açısından çok uygun bir bölgedir. Bakanlığımızdan sağlanan kredilerle uygulanan bu projeler çiftçilerimize büyük fırsatlar sunmaktadır. Tabi ki sadece bu projeler tek başına yeterli değildir. Biz ilçe müdürlüklerimiz marifetiyle de bölgedeki eğitim çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz.

Yine 2005 yılında uygulamaya konulan ve 2006 yılında daha aktif bir rol oynayacak olan ve 2012 yılına kadar devam edecek olan Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında bölgede özellikle yem bitkileri ekiminin artırılması hedeflenmiş ve tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Tarım İl Müdürlüğü bu ilçelerimizde hayvancılık sektörünü kalkındırmak maksadıyla çalışmalarına devam etmektedir.”

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 09:04:54
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 14:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?