4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İlk dane mısır hasatı yapıldı

Erzincan’da Pancara’a alternatif ürün olarak bu yıl bol miktarda üretimi yapılan dane mısır’ın hasat’ı başladı. Yaylabaşı beldesinde dane mısır hasat töreni düzenlendi.

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü ile Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifinin ortaklaşa geliştirdikleri proje ile uygulamaya konulan ve ilk yılında yoğun ilgi gören dane mısır hasadı başladı.

Merkeze bağlı köylerde 1200 ve Tercan’ın Çadırkaya beldesinde 400 olmak üzere toplam 1600 dekarlık alanda ekimi yapılan dane mısır Erzincan’da ilk kez yetiştirilirken Erzincan çiftçisi için pancara alternatif bir ürün olarak göze çarpıyor.

Erzincan’da ekiminden hasat sezonuna kadar dane mısır tarlalarını gözlem altında bulunduran Erzincan Tarım İl Müdürlüğü, çiftçinin bu dönem içerisinde karşılaşılan tek sorunun yaban domuzu olduğu açıklamasında bulundu. Dane mısırda hasadın başlaması nedeniyle dün Yaylabaşı Beldesinde dane mısır hasat töreni düzenlendi.

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Bülent Dumlu, Yaylabaşı Belediye Başkanı Muammer Oğuz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı Dane mısırın pancara alternatif olduğunu söyleyerek çiftçileri dane mısır ekmeye çağırdı.

Erzincan valiliğinin çiftçilere yönelik desteklerinin süreceğini ifade eden Kubalı, “Valimiz sayın Refik Arslan Öztürk her zaman Erzincan çiftçisinin yanında olmuş ve olmaya devam edecektir. Artık Erzincan çiftçisi de alışılagelmiş ürünleri bırakmalı ve yeni ürünlere yönelmelidir. Dane mısır bu ürünlerin başında gelmektedir. Bu ürünün Erzincan’a kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Refik Arslan Öztürk olmak üzere Tarım İl Müdürümüze ve pancar kooperatifine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erzincan Pancar ekicileri Kooparatifi başkanı Bülent Dumlu ise yaptığı konuşmasında kooperatifin çiftçinin sıkıntılara çare olmaya devam edeceğini belirterek, önümüzdeki yıllarda da hizmetlerinin süreceğini açıkladı.

Yaylabaşı’nda yapılan hasat töreni biçerdöver’in çalıştırılması ile sona erdi. Hasat sonunda elde edilen dane mısırların tarım il müdürlüğüne ait kurutma ünitesinde nemlerinin düşürülerek yem fabrikalarına satılacağı bildirildi.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 09:24:50
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 16:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?