4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Köy yollarına ormancı desteği

Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü'nce, birçok köy yolunun onarımının yapıldığı bildirildi.
Erzincan Orman İşletme Müdürü Ali Osman Sertbaş, bir ülkenin orman bakımından zenginliğinin, o ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel, biyolojik ve çevre açısından zenginliğini ifade ettiğini belirtti.

Sertbaş "O ülkenin yüzde 30 ve daha fazla orman alanı varsa ideal bir orman zenginliği var demektir. Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2005 yılı faaliyet programı kapsamında sürdürülen çalışmalarda toplam 6 bin metreküp endüstriyel odun hammaddesi üretilerek piyasaya sunduk. Bunun karşılığında da 700 bin YTL gelir elde ettik. Yıl sonuna kadar bu rakamın 2 milyon 500 bin YTL olmasını hedefliyoruz. Refahiye ilçemizdeki Dumanlı Ormanları'nda tamamen kendi imkanlarımızla doğaya zarar vermeden 2 adet suni alabalık üretim göledi yaparak halkımızın hizmetine sunduk.

Orman köylerine yönelik çalışmalarımızda da 10 kilometre büyük onarım, 280 kilometre yol onarım, 10 kilometre sanat yapısı ve 12 kilometre yeni yol yapımı programı uygulaması yapıldı. Söz konusu programın yatırım tutarı 210 bin YTL'dir. Yine ilimiz merkezinde bulunan ağaçlandırma sahalarında 500 hektarlık bir alanda böceklere karşı ilaçlama mücadelesi yapıldı. 69 köyün orman kadastro işlemleri devam etmekte olup arazi çalışmaları sürdürülüyor. Toplam 150 hektar ağaçlandırma alanında bakım işleri tamamlandı. Atatürk Kent Ormanı'nda yine kendi imkanlarımızı kullanarak 2 adet park uygulaması yaparak hizmete açtık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 12:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?