4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kurbanlık uyarısı

Kurban bayramı öncesi uyarılarda bulunan Tarım İl Müdürlüğü, belgesiz hayvan sevkiyatına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Hayvan satıcılarına zor durumda kalmamaları için uyarılarda bulunan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, bayramıın yaklaşmasıyla birlikte hayvan sevklerinin arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz özellikle ilk olarak il ve ilçeler arasında sevk edilecek büyük ve küçükbaş hayvanlara, sevk tarihinden en az 15 gün, en fazla 4 ay önce şap aşısı yaptırmış olmalıdır. Aksi halde aşısız hayvanların sevki yapılmayacaktır. Sevk edilecek, hayvan pazarına getirilerek yada mezbahalarda kesilecek tüm büyükbaş hayvanların kulaklarında mutlaka küpe olması ve hayvan pasaportlarının bulunması gerekir.

İl dışına ve diğer ilçelere sevk edilecek büyükbaş hayvanlara veteriner sağlık raporu verilebilmesi için menşei şahadetnameleri ile pasaportlarının yanlarında bulunması ve şahadetnamenin arkasında kulak numaralarının yazılı olması gerekmektedir. Menşei şahadetnameleri, köylerde muhtarlar, belediye olan yerlerde ise belediye başkanlıklarınca düzenlenecektir."

Belgesiz hayvan sevkıyatı yapanlara yönelik olarak para cezaları uygulanacağını belirten Şahin, belgesiz hayvan sevkıyatında 4648 sayılı kanuna göre, hayvan sahibine 7 bin 890 YTL, araç sahibine 5 bin 256 YTL idari para cezası, araca da 3 ay trafikten men cezası verileceğinin altını çizdi.

Şahin özellikle İstanbul'a kurbanlık hayvan götürecek çiftçileri uyararak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Kurban Hizmetleri Komisyon’un bu yıl yeni kararlar alarak uygulamaya koyduğunu kaydetti. Şahin, “İstanbul il sınırları içinde kurbanlık hayvan satışı yapmak isteyenlerin, 1-25 Aralık tarihleri arasında ilçe ve ilk kademe belediyelerine müracaat ederek satış yeri tahsisi yaptırabileceklerdir. 25 Aralık 2005 tarihinden önce kurban hayvanlarının İstanbul'a girişlerine müsaade edilmeyecek. 25 Aralık 2005 tarihinden önce ve İstanbul'a Kurban Hayvanı Giriş Belgesi olmaksızın kurbanlık hayvan girişlerine müsaade edilmeyecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 11:08:12
Güncelleme :12 Aralık 2005 Pazartesi 02:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?