4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kuşburnu pazara indi

Erzincan Ovası'nın yüksek kesimlerinde kendiliğinden yetişen kuşburnu bitkisi kış ayları ile birlikte semt pazarlarında kilogram fiyatı 2 ila 2,5 YTL'den alıcı buluyor.

Doğada kendiliğinden yetişebilen kuşburnu bitkisi Erzincan'daki semt pazarlarında yerini aldı. İçeriğinde bulundurduğu şifa özelliği ile kış aylarında tüketimi artan kuşburnu bitkisi kurutularak pazarlarda satışa sunuluyor. Erzincanlı çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği Buğday Meydanı'nda çuvallar dolusu satılan kuşburnundan yörede "gorava" olarak bilinen kuşburnu marmelatı ve pekmez yapılıyor.

Kilogram fiyatı 2 ila 2,5 YTL'den satılan kuşburnunun Erzincan'ın kuzeyindeki tepelerden toplandığını ifade eden satıcı Cem Korkmaz, güneşte bir süre bekletildikten sonra kuruyan kuşburnu bitkisinin tüketiminin kış aylarında arttığını, tercih eden vatandaşların çay, pekmez ve marmelat yapımında kullandıklarını söyledi.

Korkmaz, kuşburnunun kış aylarında artış gösteren soğuk algınlığına da iyi geldiğini belirterek bitkinin pekmez yolu ile tüketildiğinde şifa kaynağı olduğuna dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 12:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?